ΣΚΗΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΣΥΣΣΕΩΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εγκαταλελειμμένη η παιδική χαρά στην Οδυσσέως 46 που έχει μετατραπεί σε χώρο συνάθροισης νεαρών που ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία πανέμορφη παιδική χαρά, με ευθύνη του δήμου έχει μετατραπεί σε χώρο ρίψης  μπάζων, σκουπιδιών και συνάθροισης «εξωσχολικών».

Όπως αναφέρουν οι γείτονες, η παιδική χαρά, όσο φιλοξενούσε μανάδες με μικρά παιδιά ήταν πεντακάθαρη και όλη η γειτονιά φρόντιζε για την καθαριότητα και την ευταξία των παιγνιδιών.

Τώρα η εικόνα εγκατάλειψης καταγράφεται στα σκουπίδια, στα ξηλωμένα τσιμέντα και φυσικά τα σπασμένα παιγνίδια.

Η ιστορία για το «ξεχαρβάλωμα της παιδικής χαράς, ξεκίνησε πριν από καιρό και από την στιγμή που κλειδώθηκε.

Φυσικά μετά το κλείδωμα της παιδικής χαράς από τον δήμο, έμπαινε μέσα όποιος μπορούσε να πηδήξει τον φράχτη.

Το «τελείωμα» της παιδικής χαράς ήρθε όταν για κάποιον περίεργο λόγο, υπάλληλος του δήμου, έφτιαξε μία «ανθρωποθυρίδα» στην περίφραξη, επιτρέποντας έτσι σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας να συναντώνται εκεί με ότι αυτό σημαίνει για τις ζημιές στην παιδική χαρά.

Μάλιστα, όπως μάθαμε, όταν γείτονας φώναξε στους νεαρούς που βανδάλισαν την παιδική χαρά, οι νεαροί, έκαναν ζημιά στο ΙΧΕ αυτοκίνητο του. Δεν έφτανε αυτό, έκαναν «μπούλινγκ» στον γιό του τον οποίον και στοχοποίησαν.

Σήμερα, η εικόνα που παρουσιάζει η παιδική χαρά, μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει στους συνδημότες μας οι οποίοι απαιτούν από την δημοτική αρχή να προστατεύσει την δημοτική υπηρεσία.

Ζητούν από τον δήμαρχο να ανοίξει και πάλι τις πόρτες της παιδικής χαράς, να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν τα παιγνίδια και να επιτραπεί η είσοδος στους γονείς που θέλουν και απαιτούν χώρους αναψυχής για τα ανήλικα παιδιά τους.

Ερωτάται λοιπόν ο δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος και διαχειρίζεται τα χρήματα των Ξανθιωτών, είναι στις προθέσεις του να κάνει παρέμβαση στην εν λόγω παιδική χαρά;

Θα προστατεύσει με φύλαξη τον χώρο για να μην γίνονται βανδαλισμοί;

Θα επισκευάσει ή αντικαταστήσει τα παιγνίδια της παιδικής χαράς;