«Φύγαμε νηστικοί», είπαν οι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Μας το μετέφερε φίλος της στήλης, ο οποίος όταν συνομίλησε με κάποιους από τους προσκεκλημένους του «επιστημονικού» συνεδρίου, το Σάββατο προχωρημένο απόγευμα, τον πληροφόρησαν ότι επέσπευσαν κατά μία ημέρα νωρίτερα την αναχώρηση τους από την Ξάνθη αγανακτισμένοι, διότι ενώ επρόκειτο ο δήμαρχος να τους κάνει το τραπέζι στην Σταυρούπολη και η ώρα συνάντησης ήταν στις τρεις ταβέρνες της πλατείας της Σταυρούπολης κατά τις δύο το μεσημέρι, ο δήμαρχος εμφανίσθηκε μετά τις τεσσεράμισι το απόγευμα, οπότε οι προσκεκλημένοι, αγανάκτησαν και όπως είπαν στον αναγνώστη που μας μετέφερε το συμβάν, την ώρα της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, αυτοί ήδη ήταν στο ύψος της Κατερίνης όπου και θα σταματούσαν για φαγητό γιατί τους «έκοψε» η πείνα.

Με λίγα λόγια όπου φύγει φύγει.

Ξάνθη θα ακούνε και θα λακίζουν, εκτός από τους υπουργούς που κάθονται και απολαμβάνουν την φιλοξενία του δημάρχου.
Δυστυχώς για τους προσκεκλημένους από άλλους δήμους, ο Μ. Τσέπελης δεν έχει να περιμένει κάτι και αυτός ήταν ο λόγος αυτης της απρεπούς συμπεριφοράς, ενώ όμως από τους υπουργούς όλο και θα του ρίξουν κάποιο κοκαλάκι – στον Δήμο – για να μην παρεξηγηθούμε.
Αυτό που δεν κατάλαβε ο δήμαρχος είναι ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές, δεν εκθέτουν τον Μ. Τσέπελη, αλλά τον δήμαρχο της Ξάνθης.

Όσο για το τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής που οργανώθηκε σε γνωστό κέντρο διασκεδάσεως της πόλης, ακούστηκε από επαγγελματίες της εστίασης το παράπονο που έλεγε ότι ο δήμαρχος θα μπορούσε να μοιράσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τους επισκέπτες, προκειμένου να ενισχυθούν και άλλοι επαγγελματίες της εστίασης.
Αλλά δυστυχώς για την πόλη και τους επαγγελματίες, ο δήμαρχος όταν κλείνει συμφωνίες, κλείνει συμφωνίες και τις τηρεί στο ακέραιο, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συνδημότες του επαγγελματίες και αυτό το κάνει σε όλους τους τομείς ξεκινώντας βεβαίως από τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης που στην κυριολεξία τα «χρύσωσε».
Και όσο για το κομμάτι των επαγγελματιών που γκρίνιασαν κακώς γκρίνιασαν γιατί οι επαγγελματίες φίλοι του δημάρχου, έδωσαν από νωρίς – προεκλογικά – θα έλεγα, τα διαπιστευτήρια τους.
Αυτοί που τώρα γκρινιάζουν, τι έκαναν;
Δεν πήγαν νωρίς να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους για να ενισχυθούν στο μέλλον από το δημοτικό χρήμα που τώρα ρέει άφθονο μόνο για όσους έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους.
Όσοι όμως νωρίς νωρίς έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους στον Μ. Τσέπελη, απολαμβάνουν τα καλά της «διαπίστευσης».
Και τα μαγαζιά τους γεμίζουν και απευθείας αναθέσεις παίρνουν και όλα μια χαρά. Αλίμονο σε αυτούς που δεν πίνουν νερό στο όνομα του δημάρχου.