Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Τρίτη 3 Μαΐου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, 

Στην Θράκη θα βρεθεί στις 3 Μαΐου ο Πρωθυπουργός για την έναρξη εργασιών της μονάδας FSRU και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης θέμα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές και τα ΜΜΕ του Έβρου.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Τσέπελης,

«Υποδεχόμαστε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 3 Μαΐου, για τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων-ΜΕΑ- της Αλεξ/πολης.

Η συγκεκριμένη μονάδα θα εξυπηρετεί και γειτονικούς Δήμους της Θράκης.

Προσωπικά, έχω ξεκινήσει έναν αγώνα για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό των Απορριμμάτων από το 1995» (σ.σ. Υπόθεση που είχε ξεκινήσει ο ίδιος με τον Αείμνηστο Δήμαρχο Φίλιππα Αμοιρίδη και το περιβόητο εργοστάσιο ΦΥΣΙΣ που είχαν σταματήσει οι πολίτες και οι Δημήτρης Μπένης, Θ. Ξυνίδης και Παπαμαρκάκης δημιουργώντας ακόμη και ανεξάρτητο συνδυασμό…!

Και η συνέχεια των δηλώσεων Τσέπελη στην ΕΡΤ:

«Ο Θεός το έφερε έτσι ώστε να είμαι και τώρα πρόεδρος του φορέα, τώρα που ολοκληρώνεται το έργο σε περίπου 2-3 χρόνια. Είμαστε έτοιμοι και για την δημοπράτηση στην ΜΕΑ Καβάλας. Στα επόμενα 2-3 χρόνια έχουμε θέσει ως στόχο να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, με τις μικρές μονάδες επεξεργασίας σε Ξάνθη, Σαμοθράκη και βόρειο Έβρο, αλλά και σε ότι αφορά το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων για τους ΧΑΔΑ. Οπότε ξεκινάμε δίνοντας έμφαση και στην Ανακύκλωση στην πηγή. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια σε υποδομές, δίνοντας το μήνυμα σε όλους και Πολιτεία και πολίτες πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ΑΜ-Θ, την οποία θα πρέπει να υπολογίζουν όλοι οι κυβερνώντες- δίνουμε και πόρους και τον καλύτερο μας εαυτό για την προστασία του περιβάλλοντος».

ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 100 εκατ.  ΕΥΡΩ

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης στην τελική της φάση θα εξυπηρετεί στην απορρόφηση των σύμμεικτων απορριμμάτων, Ροδόπη, Ξάνθη, Δήμο Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου στην τελική φάση.

Το κόστος ολόκληρου του Περιφερειακού Σχεδιασμού των Απορριμμάτων αγγίζει περίπου τα 100 εκ ευρώ και παρά τις αισιόδοξες προβλέπεις η περάτωσή αναμένεται μετά από 4 χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει στις 3 Μαΐου 2022 επίσης στην Αλεξανδρούπολη, την έναρξη εργασιών της Μονάδος (FSRU) Φυσικού Αερίου και το κτίριο του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου.