Η πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα έχει και τα καλά της

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΓΡΑΨΑΤΕ  «Χ»

ΝΔ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΓΡΑΨΑΤΕ +1

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – 1

Σαφώς και δεν θα περίμενε κανένας να έχει κάποια πολιτική εξέλιξη η πρόταση δυσπιστίας από τον κ. Τσίπρα και φυσικά τα θέματα για τα οποία μέμφεται την κυβέρνηση,  ο Ελληνικός Λαός δεν τα χάφτει γιατί μεταξύ τον δύο κυβερνήσεων υπάρχουν κοινά στοιχεία ως προς την ανικανότητα αντιμετώπισης της καθημερινότητας των πολιτών, των ακραίων καταστάσεων που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο οι πολίτες, και άρα όποιες και αν είναι οι προθέσεις του κ. Τσίπρα, εκτός από την προσπάθεια να κρατήσει τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στο μαντρί του,  θα πέσουν στο κενό.

Όμως είναι μία καλή ευκαιρία σε όσους πολίτες παρακολουθούν την Βουλή – και θα είναι καλό να παρακολουθούν το κανάλι της Βουλής μόνο και μόνο για να καταγράφουν την κενότητα του λόγου των πολιτικών «πατεράδων» μας – Άρα, αναφέραμε πιο πάνω ότι είναι μια καλή ευκαιρία οι πολίτες μέσα από το κανάλι της Βουλής να παρακολουθήσουν εκτός από την κενότητα του πολιτικού λόγου και των 300ων όλα, όσα δεινά αντιμετώπισαν οι πολίτες τα τελευταία 7,5 χρόνια που οι δύο κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν στο τιμόνι της Χώρας.

Θα φανεί η γύμνια των δύο κυβερνήσεων στα θέματα της οικονομίας, της αντιμετώπισης των κρίσεων από την πλευρά τους, την ακρίβεια και την σκληρή πραγματικότητα.

Επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ οι δείκτες και η καθημερινότητα των πολιτών έπιασε πάτο.

Επί κυβερνήσεως ΝΔ οι δείκτες ευημερούνε,  αλλά η καθημερινότητα των πολιτών έπιασε μεγαλύτερο πάτο μιας και προστέθηκε στην δυστυχία και τα χιλιάδες προβλήματα των πολιτών η κακοδιαχείριση της πανδημίας.

Με λίγο λόγια, φωτιές και πλημύρες, χιόνια, είχαμε την χειρότερη αντιμετώπιση και από τις δύο κυβερνήσεις οπότε εκεί θα σημείωνε ο τζογαδόρος του αθλητισμού ένα μεγάλο «Χ».

Όσο για την ακρίβεια και την παγκόσμια οικονομική δυστοκία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει ένα τρανταχτό «0» γιατί όσο και αν η διεθνή οικονομική συγκυρία πάει κατά διόλου, οι κανονικοί μισθοί των υπολοίπων Ευρωπαίων είχαν την δυνατότητα να απορροφήσουν αυτήν την ακρίβεια ή να περάσουν πιο ανώδυνα από τις συμπληγάδες.

Ο φουκαράς μέσος Έλληνας με τα εισοδήματα πείνας και την ανεργία «μπαστακωμένη» έξω από την πόρτα του σπιτιού του, πώς να ανταπεξέλθει;

Για αυτό λοιπόν δώσαμε ένα μεγάλο μηδενικό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ο οποίος έδωσε πολύ μεγάλη βαρύτητα στους δείκτες και καλά έκανε, αλλά άφησε τους Έλληνες πολίτες στην πείνα και στην ένδεια.

Κατά τα άλλα είναι καλό οι Έλληνες Πολίτες, έστω και για μία φορά να παρακολουθήσουν την συζήτηση μέσα από το κανάλι της Βουλής όχι γιατί πρόκειται από τα λεγόμενα των 300 βιαστών της ζωής μας να βγει κάτι θετικό αλλά, για να αλλάξει η συνήθεια του ψιφίζειν και της επιλογής πολιτικού προσωπικού από τους Έλληνες ψηφοφόρους.