Καθημερινότητα, ασφάλεια και μετακίνηση των κατοίκων της Κοινότητας Μαγγάνων υπόψη του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Κουρτίδη

Υπόψη του κ. Κουρτίδη αντιπεριφερειάρχοι Ξάνθης έθεσαν στην συνάντηση που είχαν οι τοπικοί εκπρόσωποι της κοινότητας των Μαγγάνων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περιοχή λόγω του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις φυτείες τους και η μετακίνηση των λαθρομεταναστών και οι απανωτές κλοπές σε υπηρελήκες,  θέτει σοβαρά  θέματα ασφαλείας        στην κοινότητα.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής λόγω έλλειψης υποδομών όπου η αντιπεριφέρεια έχει την ευθύνη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω τοπικοί σύμβουλοι στην κοινότητα και τον δήμο Πουρναράκης και Μπουραζάανης, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και δράσεις στον τόπο τους που καλό θα ήταν να λάβουν υπόψη και οι υπόλοιποι σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι του Νομού Ξάνθης.

Οι παρεμβάσεις που γίνονται για το καλό του τόπου πρέπει να είναι συνεχείς και αδιάληπτες. Τότε και μόνον τότε οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα λόγω της πληθώρας των υποχρεώσεων τους δίνουν προτεραιότητες.

Τι αναφέρουν οι τοπικοί σύμβουλοι της κοινότητας Μαγγάνων μετά την συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης

Την 20 Ιανουαρίου 2022, αντιπροσωπεία Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων της Κοινότητας Μαγγάνων του Δήμου Τοπείρου (αποτελούμενη από τον Μπουραζάνη Χρήστο – Δημοτικό Σύμβουλο, και Πουρναράκη Βασίλειο – Τοπικό Σύμβουλο),  συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη, στο γραφείο του τελευταίου, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά – επαγγελματικά    στην  ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Μαγγάνων και την κατάθεση προτάσεων επίλυσης αυτών.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της Κοινότητας Μαγγάνων, συνεχάρησαν τον  Αντιπεριφερειάρχη, για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του και ανέπτυξαν θέματα μέρος των οποίων διαλαμβάνονται και σε παλαιότερες επιστολές – υπομνήματά  τους, [(στις 21 Οκτ ‘19 προς όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού/Περιφέρειας) και στις 25 Νοεμβρίου ’19 στον τέως Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Ευφραιμίδη)] και αφορούν θέματα αρμοδιότητάς του, στην περιοχή ευθύνης (Π.Ε.) της Κοινότητας.

Στον νέο Αντιπεριφερειάρχη, κατατέθηκε επικαιροποιημένο υπόμνημα με τις προτάσεις των εκπροσώπων της Κοινότητας, που περιλαμβάνουν τη μέριμνα για τη συντήρηση, επισκευή και  δημιουργία υποδομών, της περιοχή ευθύνης (Π.Ε.) της Κοινότητας για βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας, στις μετακινήσεις  των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του χωριού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αντιλαμβανόμενος και ο ίδιος τα προβλήματα της Κοινότητας Μαγγάνων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διαβεβαίωσε ότι οι κινήσεις του εστιάζονται στην επίλυσή τους και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των προτάσεων των εκπροσώπων της Κοινότητας.

Οι δύο πλευρές, υπό το κλίμα της εγκαρδιότητας και ειλικρίνειας, δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση των επαφών, προς όφελος των κατοίκων του χωριού και αυτών δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά – επαγγελματικά  στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Μαγγάνων.