Τι έκανε για τις καπναποθήκες ο Δημαρχόπουλος και τι κάνει ο «Όποιος δρα … φαίνεται» Μ. Τσέπελης

Δεν θα αναρτούσαμε την ανακοίνωση Δημαρχόπουλου,  πρώην δημάρχου Ξάνθης στα social media αναφορικά με την προστασία των καπναποθηκών έγιναν παρανάλωμα του πυρός, αν δεν υπήρχε η δήλωση του σημερινού δημάρχου Μ. Τσέπελη πάνω στο καμένο κουφάρι της Ξανθιώτικης κληρονομιάς, ο οποίος απευθυνόμενος στον Σ. Μελισσόπουλο, έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο «Όποιος δρα … φαίνεται», χωρίς ο αφελής ή λαοπλάνος να λάβει υπόψη του το αποτέλεσμα της προστασίας των καπναποθηκών που έγιναν στάχτη, αποκαΐδια και γκρεμίζονται  με κίνδυνο να σκοτώσουν ανυποψίαστους συνδημότες μας.

Ο νυν δήμαρχος, μέσα στην πρεμούρα του να εμφανισθεί ως δουλευταράς, ξεχνά τα γεγονότα, όπως το γκρέμισμα της σκεπής του «Π» και ο Δημαρχόπουλος απλά του υπενθυμίζει τι γίνεται όταν αδιαφορείς για την κληρονομιά των Ξανθιωτών και αυτη γίνεται επικίνδυνη όταν γκρεμίζεται για τους ίδιους τους Ξανθιώτες.

Εκφράζοντας την λύπη του και την οργή του ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης για τον νυν Μ. Τσέπελη αναφέρει στην σχετική ανάρτηση του και σίγουρα οι σκεπτόμενοι συνδημότες μας θα αντιληφθούν την διαφορά μεταξύ του «δουλεύω – δρω και … φαίνομαι» και του απλά … δουλεύω – δρω.

Διαβάστε την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου.

Είναι κρίμα και μη “ωφέλιμο” να παρατηρούμε κτίρια να γκρεμίζονται και πόσο μάλλον ιστορικά κτίρια που σίγουρα έχουν την δική τους ιστορία και την δική τους αξία.

Είχαμε ξεκινήσει και επισκευάζαμε την προηγούμενη δημοτική περίοδο, τις ζημιές που είχε το κτίριο (επί της οδού Καπνεργατών), το κτίριο που στέγαζε την Πολεοδομία και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πρωταρχικός σκοπός και στόχος ήταν να σταματήσουμε την κατάρρευση του κτιρίου και εν συνεχεία η καπναποθήκη «Π» όπως ονομάζεται από το σχήμα της, η μεγαλύτερη Καπναποθήκη των Βαλκανίων, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, υπήρξε και πρόταση με δική τους χρηματοδότηση, να σωθεί το κτίριο και να στεγαστεί εκεί η Αρχιτεκτονική Σχολή. Πρόταση η οποία θα εξασφάλιζε και την αποκατάσταση του κτιρίου και την αναμόρφωση-αναβάθμιση ολόκληρης της γύρω περιοχής.

Η πρόταση αυτή δυστυχώς τότε, με ευθύνη σημερινών, “διοικούντων” και  “αντιπολιτευομένων”,  δεν προχώρησε.

Προ λίγων μηνών, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες συμπολιτών μας, ένα τεράστιο τμήμα της σκεπής, κατέρρευσε!!!

Δόξα τω Θεώ, δεν θρηνήσαμε θύματα!!!

Άραγε, θα νιώσουν κάποιοι το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί ή θα συνεχίσουν απτόητοι να ποζάρουν σε επετειακές και όχι μόνο φωτογραφίες, σε αγοραπωλησίες οικοπέδων, σε δαπάνες χωρίς ίχνος διαφάνειας και σε απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων…;;;

Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

«ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

π. Δήμαρχος Ξάνθης