«ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ»

Θέμης Γεωργιάδης πρόεδρος ΚΤΕΛ Ξάνθης: Ένας ακούραστος Ξανθιώτης που αν ήταν στο τιμόνι του δήμου ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά … δεν θέλει.
Πες πες, ίσως κάτι να μείνει

Κατ αρχήν να ζητήσουμε συγνώμη από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης, Θέμη
Γεωργιάδη, γιατί μεταφέρουμε στην εφημερίδα μας, μία ιδιωτική συζήτηση, αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα έχει
αντίρρηση και τον ευχαριστούμε εκ των
προτέρων.

Αδιαμφισβήτητα ο Θέμης Γεωργιάδης, πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης, είναι το πρόσωπο της χρονιάς από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Ένα πρόσωπο που εδώ και 2 χρόνια που το ΚΤΕΛ, όπως όλες οι επιχειρήσεις, περνούν τον Γολγοθά της πανδημίας και νωρίτερα της οικονομικής κρίσης, κατάφερε και κράτησε το ΚΤΕΛ όρθιο. Όχι μόνο κατάφερε και κράτησε το ΚΤΕΛ όρθιο σε αυτόν οικονομικό και πανδημικό ορυμαγδό, αλλά προσθέτει νέα λεωφορεία αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ενεργητικό της επιχείρησης, με σκεπτικό την άμεση, ασφαλή και οικονομική μετακίνηση του επιβατηγού κοινού της Ξάνθης και όχι μόνο.
Επί προεδρίας του και μέσα από γραφειοκρατικούς δαιδάλους, ο πρόεδρος κατάφερε να κρατήσει αλώβητη την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία και των επιβατών στα χωριά τους.
Αν είχε κέρδη το ΚΤΕΛ ο Θεός και η ψυχή των μετόχων που τον στηρίζουν εδώ και είκοσι χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του ΚΤΕΛ Ξάνθης.
Όμως, δεν είναι μόνο άξιος συγχαρητηρίων για τον συγκερασμό δύσκολων καταστάσεων όπως μετακίνηση μαθητών, πολιτών στον τόπο κατοικίας τους ή για διακοπές με τις μετακινήσεις για τουρισμό ή για την λήψη λουτρού στις παραλίες της Ξάνθης το καλοκαίρι και πολλές άλλες αποστολές που απαιτούν ψυχραιμία στην λήψη των αποφάσεων και αποφασιστικότητα στην εκτέλεση του έργου ενός προέδρου.
Αν το ΚΤΕΛ με τις αυξήσεις φωτιά στα καύσιμα την πολυποίκιλη αποστολή του είχε κέρδη;
Δεν το ξέρουμε.
Εκείνο όμως που ξέρουμε με σιγουριά είναι η εμπιστοσύνη των μετόχων, του προσωπικού και των εξυπηρετούμενων Ξανθιωτών.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Για εκείνο όμως που θα πρέπει να είναι περήφανη η Ξάνθη είναι για τον σταθμό αυτοκινήτων στις παρυφές της πόλης που μετά από πολλά χρόνια και γραφειοκρατικές διαδικασίες επιτεύχθηκε και είναι άξιο συγχαρητηρίων, είναι ο σταθμός των αυτοκινήτων που είναι στην τελική του φάση.
Είναι μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια παίρνει σάρκα και οστά.
Με λίγα λόγια και από όσα ακόμη μας επιτρέπεται να αναφέρουμε. Ο Σταθμός Αυτοκινήτων που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης νοτιοδυτικά, είναι μία τεράστια έκταση η οποία θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό οχημάτων.
Όχι μόνο να τα φιλοξενήσει αλλά και να τα συντηρήσει.
Άρα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για μία μεγάλη έκταση που θα φιλοξενεί χώρους πάρκινγκ και χώρους συντήρησης των αυτοκινήτων και πάσης φύσης οχημάτων.
Θα προσφέρει ελαστικά και υπηρεσίες συντήρησης ελαστικών και φυσικά το μεγάλο ατού στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Αυτοκινήτων όπου θα υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων όπου λόγω της ογκώδης αγοράς, το ΚΤΕΛ Ξάνθης θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους Ξανθιώτες και τους επαγγελματίες καύσιμα και ελαιολιπαντικά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα που χρειάστηκαν υπουργικές αποφάσεις για να αλλάξουν νομοθετικά καθεστώτα που ρηχές πολιτικές αντιλήψεις και αποφάσεις, καθυστερούσαν για πολλά χρόνια ένα μνημειώδες έργο για την Ξάνθη και τους Ξανθιώτες.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχωριστή θέσει στις εγκαταστάσεις του Σταθμού αυτοκινήτων έχει ο χώρος αναψυχής του όπου εκτός από τον καφέ και γρήγορο πιάτο, θα διαθέτει χώρο για την ψυχαγωγία των παιδιών.
Το σκεπτικό είναι απλό. Θα μπορεί η οικογένεια, όσο επισκευάζεται το αυτοκίνητο ή εφοδιάζεται με καύσιμα, τα υπόλοιπα μέλη της ή η παρέα μπορεί να απολαύσει έναν καφέ, ένα ουζάκι ή μία μπυρίτσα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχοντας όλα αυτά τα επιτεύγματα που έχει στο ενεργητικό του ο Θέμης Γεωργιάδης και μιας και το σαράκι της πολιτικής κατάντησε διαστροφή για εμάς, τον ρωτήσαμε το αυτονόητο. Γιατί δεν κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές μπας και νοικοκυρευτεί ο δήμος;
Η απάντηση του μονολεκτική. «ΌΧΙ»
Μα γιατί τον ξαναρωτήσαμε.
-Γιατί θέλω να ξεκουραστώ, να χαρώ την οικογένεια μου. Έχω 20 χρόνια πρόεδρος γιατί θέλεις να μπλέξω;
-Ακριβώς για αυτό θα ήθελα ένα πολίτη εργασιομανή, ακούραστο με δύναμη και λάτρη του καλού και του όμορφου. Είναι βέβαιο, συνέχισα, ότι οι Ξανθιώτες θα τα εκτιμήσουν όλα αυτά. Ποιος δεν θέλει ένα σύμβουλο, ένα δήμαρχο που να πονάει τον τόπο του και να θέλει το καλύτερο; Τουλάχιστον εσύ έχεις αποδείξει του τι μπορείς να κάνεις σε αντίθεση με τους γυαλιστερούς πολιτικούς που σπρώχνουν την πόλη από το κακό στο χειρότερο.
Η απάντηση του και πάλι μονολεκτική. «ΟΧΙ. Ποιος νοικοκύρης μπορεί να συμμαζέψει ένα πολιτικό σύστημα που δεν νοιάζεται για τον δημότη;
-Μα θα απευθυνθείς στους νοικοκυραίους Ξανθιώτες.
Σιωπή.
Εκεί η συνομιλία μας κόπηκε γιατί εκτός από πρόεδρος είναι και ο ίδιος οδηγός λεωφορείου και τα προεδριλίκια είναι για το γραφείο και για την διοίκηση και η «ώρα της δουλειάς είναι ώρα για δουλειά». Είπε και ανέβηκε στο τιμόνι του λεωφορείου για το επόμενο δρομολόγιο.

ΣΚΕΨΕΙΣ

Άραγε αν οι τοπικοί πολιτικοί φορείς, συμπεριφέρονταν όπως οι άνθρωποι σαν τον Θέμη Γεωργιάδη, πώς θα ήταν ο τόπος;
Πώς θα ήταν η Ξάνθη μας;
Πώς θα ήταν η Θράκη μας;
Μήπως στην τελική, ανεξάρτητα από την αρνητική – προς το παρών – θέση του προέδρου του ΚΤΕΛ για την πολιτική … αν οι Ξανθιώτες, διάλεγαν ανθρώπους που δουλεύουν, δεν θα δούλευαν για την Ξάνθη;