Μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς
από τους εθελοντές της JTI
 

Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2021 – Η ανανεωμένη στρατηγική Βιωσιμότητας και Αειφορίας της JTI και οι αρχές της συμπερίληψης, της ένταξης και της ίσης μεταχείρισης που υιοθετεί η εταιρεία, εφαρμόζονται στην πράξη και με δράσεις για τη στήριξη και την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων της Κοινωνίας.

Στο πνεύμα αυτό, οι εθελοντές εργαζόμενοι της εταιρείας και του εργοστασίου στην Ξάνθη μέσα από οργανωμένες δράσεις, προσφέρουν την εορταστική περίοδο στήριξη στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη καλύπτοντας επισιτιστικές και άλλες ανάγκες τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην προσπάθεια αυτή, σταθερός συνεργάτης της εταιρείας είναι και φέτος η Μη Αστική Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» η οποία επικεντρώνεται στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος τα Χριστούγεννα, η JTI προσφέρει 4 τόνους συσκευασμένων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 9 επιμέρους φορείς ανά την Ελλάδα και την Κύπρο και σε 7 διαφορετικές πόλεις. Οι φορείς αυτοί στηρίζουν συνολικά 4.000 συνανθρώπους μας που ζουν σε ένδεια σε κάθε μια από τις παρακάτω πόλεις:

  • Στην Αθήνα: Στη ΜΚΟ Κάριτας Αθήνας και στο Κοινωνικό Μαγειρείο Αγίας Παρασκευής
  • Στον Πειραιά: Στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά
  • Στη Θεσσαλονίκη: Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας και στην Ανθρωπιστική Οργάνωση «Praksis»
  • Στην Κομοτηνή: Στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής
  • Στην Ξάνθη: Στη Φιλανθρωπική επιτροπή ‘Γυναίκες της Αγάπης’
  • Στα Ιωάννινα: Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβλέπτου και
  • Στη Λευκωσία: Στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

Μαζί με την προσφορά αυτή και το μήνυμα Αγάπης και Αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, οι εργαζόμενοι στέλνουν σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στη ζωή τους, τις πιο θερμές ευχές τους για μια καλύτερη χρονιά.

* * * * * *

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2021 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 3η φορά, μετά το 2017 και το 2018, που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

 

Με την ένταξη της ΣΕΚΑΠ το 2018 στον όμιλο, η JTI διαθέτει πλέον τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Η JTI, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας σε αυτήν την ακριτική περιοχή (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του εργοστασίου η οποία μέχρι σήμερα ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, παράγει στην Ελλάδα το Winston για την εγχώρια αγορά και για αγορές της Ευρώπης, καθώς και το Camel για εξαγωγές στην ΕΕ, πραγματοποιώντας εξαγωγές συνολικά σε 10 χώρες της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece