ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ «ΜΕ ΡΙΝΓΚ» ΟΠΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΡΙΝΓΚ»
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΜΠΕΝΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ «ΣΚΟΙΝΙΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΝ ΞΑΝΘΙΩΤΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Πολλές φορές όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί και πάντοτε ανάλογα με τις καταστάσεις που προκύπτουν, ποιο είναι το μέλλων της πόλης με την επιλογή στον δημαρχιακό θώκο του Μ. Τσέπελη ενός από τους πιο έμπειρους ίσως πολιτικούς που διαθέτει η Ξάνθη εν ζωή μετά τον Π. Σγουρίδη.
Το παρελθών του δημάρχου Μ. Τσέπελη το γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Ξανθιώτες μιας και από νεαρό τον ψηφίζουν και με την ψήφο τους τον κρατούν σε θέσεις ευθύνης εδώ και περίπου 30 χρόνια.
Με αφορμή τα δεδομένα από την δίχρονη περίπου πορεία του στο υψηλότερο βάθρο της πολιτικής σκάλας στην Ξάνθη, θα πρέπει να βρίσκεται στην χειρότερη θέση της πολιτικής του καριέρας.
Εκτιμούμε ότι ο Μ. Τσέπελης, με βάση την σημερινή κατάσταση της πολιτικής του εικόνας, βρίσκεται στα «σκοινιά» ήτοι στην γωνία του ρινγκ μόνος, αποκομμένος που πρέπει να γυρίσει πρόσωπο στο κέντρο του ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον ή τους αντιπάλους του και χειρότερος όλων είναι ο χρόνος ο οποίος δεν προσθέτει κάτι θετικό στην υστεροφημία του.
Ο χρόνος του δημάρχου, κυλά αμείλικτα, αλλά ανούσια, χωρίς να μπορεί να προσθέσει ικανοποίηση στους πολίτες που διοικεί και να καταγραφούν τα έργα του, οι συμπεριφορές του και η πολιτική του υπόσταση στην συνείδηση του λαού της Ξάνθης και αυτή την έννοια έχει η ταύτιση της πολιτικής του πορείας με την φωτογραφία.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

Το άτυχο συμβάν σίγουρα δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα του δημάρχου που είναι «καλό παιδί» και όσο του επιτρέπεται, έντιμος.

Δυστυχώς για τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη όταν αποφάσισε προεκλογικά να ηγηθεί της πόλης, έβαλε έναν στόχο και τον πέτυχε και εδώ ήταν το μεγάλο λάθος του που δεν «μέτρησε» δεν «ζύγιασε» και δεν μελέτησε τον τρόπο που θα πετύχει την εκλογή του για να μην βρεθεί στην σημερινή θέση να γρονθοκοπείται από  τον θυμωμένο στυλοβάτη του, αν ευσταθούν οι πληροφορίες, ότι ήταν στο πλάι του κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η επιλογή των στενών του συνεργατών αμαύρωσαν την εικόνα του, όχι μόνο για τις αμαρτίες τους πολιτικές ή όχι που κουβαλούσαν, όσο για την δίχρονη παρουσία τους στο πλευρό του και φυσικά των πεπραγμένων τους που σε πολλές των περιπτώσεων τον αδικούν και φορτώνεται το βαρύ πολιτικό κόστος ο ίδιος, χωρίς στην ουσία να φταίει και ακόμα χειρότερα χωρίς να γνωρίζει.

Επίσης ένα άλλο θέμα που θα χρειαστεί να διαχειριστεί στο πολιτικό ρινγκ, είναι η επιλογή της δεξαμενής των ψηφοφόρων του.
Η δεξαμενή των ψηφοφόρων του είναι μία μάζα προβληματική και μη διαχειρίσιμη πολιτικά και εκεί, αναγκάζεται εκ των πραγμάτων, να δίνει μεγάλη βαρύτητα στην επίλυση των προβλημάτων της συγκεκριμένης εκλογικής μάζας, στερώντας του την απαραίτητη ικμάδα και χρόνο, για να ασχοληθεί με την πολιτικά κρίσιμη εκλογική μάζα των ψηφοφόρων των πολιτών της Ξάνθης, (αστικό ιστό) και της Σταυρούπολης, η οποία πλέον μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, δηλαδή των προβλημάτων υδροδοσίας που παρουσιάστηκαν καθώς και την προσπάθεια εμπαιγμού των Σταυρουπολιτών με την αγορά οικοπέδων για την δημιουργία παιδικής χαράς και πάρκινγκ, χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής, γιατί κατά την γνώμη μας, αμαύρωσαν την πολιτική του εικόνα.

Τέλος η περίεργη σχέση του με τον ψευτομουφτή, το DEP – ΚΙΕΦ και τους «περίεργους» δωρητές από την μειονότητα όπως της γεννήτριας οξυγόνου και της δωρεάς των 20.000 ευρώ για το κολυμβητήριο,  τον καθιστούν ευάλωτο στους σκεπτόμενους Ξανθιώτες.

Άρα μοιραία, ο Μ. Τσέπελης, πρέπει να γυρίσει το πρόσωπο και τις γροθιές του στο κέντρο του ρινγκ και να αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους που έβαλε απέναντι του, προκειμένου να αναρριχηθεί στο υψηλότερο βάθρο της πόλης.

Αλέξανδρος Παυλικιάνος.