Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο στη Σιβηρία. Τουλάχιστον 8 νεκροί και 6 τραυματίες. Συγκλονιστικές εικόνες.

Ένας άγνωστος άνοιξε σήμερα πυρ μέσα στο πανεπιστήμιο Perm State της ρωσικής πόλης Περμ στα Ουράλια Όρη, και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RT υπάρχουν 8 νεκροί και 6 τραυματίες.

Ο ένοπλος δράστης φέρεται είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov, 18χρονος φοιτητής του πανεπιστημίου, ο οποίος έδρασε μόνος του. Ο 18χρονος είχε κάνει προαναγγελία για την επίθεση στα social media.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η αστυνομία κατάφερε να «εξουδετερώσει» τον δράστη μέσα σε μια αίθουσα όπου είχε ταμπουρωθεί, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως ο δράστης έχει συλληφθεί. Υπάρχουν αναφορές ότι ο 18χρονος τραυματίστηκε κατά την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Η Υπηρεσία Τύπου του πανεπιστημίου ανάφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν πάνω από δέκα θύματα από το περιστατικό, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο εάν πρόκειται για τραυματίες ή νεκρούς. Η Υπηρεσία κάλεσε τους φοιτητές και εκπαιδευτικούς να απομακρυνθούν από τους χώρους του πανεπιστημίου και όσοι βρίσκονται ήδη σε αυτούς να κλειδωθούν σε κάποια αίθουσα και να μη βγουν από αυτή.

Το πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι κάποιοι φοιτητές και καθηγητές κλειδώθηκαν μέσα στις τάξεις. Παράλληλα στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε σοκαριστικό οπτικό υλικό που δείχνει τρομοκρατημένους φοιτητές να πηδάνε από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να γλιτώσουν.

Σε άλλο βίντεο που μεταδόθηκε μέσω του Twitter εμφανίζεται ο δράστης της επίθεσης να περιφέρεται στους χώρους του Πανεπιστημίου, φορώντας μαύρα ρούχα, κράνος και κρατώντας ένα όπλο:

Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα και διασώστες παρέχοντας βοήθεια στους τραυματίες. Το Perm State University είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στα Ουράλια Όρη.

Ρωσία: Επίθεση με 5 νεκρούς σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ
 SPUTNIK VIA AFP
Ρωσία: Επίθεση με 5 νεκρούς σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ
 SPUTNIK VIA AFP
Ρωσία: Επίθεση με 5 νεκρούς σε πανεπιστήμιο της πόλης Περμ