Μ. Τσέπελης για ΣΔΑΝΞ: Ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί, το πετάει στα «σκουπίδια»

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΞΑΝΘΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ,  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

 

Κόλαφος για τους Ξανθιώτες η δήλωση του δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη στην «Θ»: «Μετά από πέντε χρόνια, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ευτυχισμένος, που κατορθώσαμε με τον συνάδελφό μου κ. Θωμά Μίχογλου, να βρούμε την «χρυσή τομή» έτσι ώστε να απεμπλακούμε από μια ιστορία η οποία «ταλάνιζε» πάρα πολύ την κοινωνία και αν δεν δίναμε αυτήν την λύση, προφανώς θα είχαμε και προβλήματα τόσο οικονομικά όσο περισσότερο περιβαλλοντικά».

Με λίγα λόγια τι μας λέει ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΑΘ; (Τώρα τελευταία απέκτησε και περιβαλλοντικές ευαισθησίες).

Μας λέει ότι ο ΣΔΑΝΞ που επί 30 χρόνια εξυπηρετούσε τους Ξανθιώτες, επειδή το πολιτικό σύστημα της Ξάνθης δεν μπόρεσε να βρει άκρη, αλλά κρατούσε «ζωντανό» τον ΣΔΑΝΞ,  τώρα τελείωσε και οι Ξανθιώτες με πρωτοβουλία της ΔΙΑΜΑΑΘ της οποίας προεδρεύει ο Μ. Τσέπελης,  θα κουβαλάνε τα σκουπίδια στην Καβάλα.

Με λίγα λόγια, ενώ πλήρωνε ένα ελάχιστο κόστος για την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΣΔΑΝΞ (Τόπειρο) τώρα, με πρωτοβουλία του ιδίου και της ΔΙΑΜΑΑΘ, τα απορρίμματα των Ξανθιωτών θα μεταφέρονται στην Καβάλα με το διπλάσιο κόστος για τον μέσο Ξανθιώτη.

Με λίγα λόγια, ο δήμαρχος της Ξάνθης, δηλώνει χαρούμενος που οι Ξανθιώτες θα πληρώνουν τα διπλάσια λεφτά συν το νταβατζιλίκη στην ΔΙΑΜΑΑΘ, για να πάνε τα απορρίμματα τους σε μία διπλανή πόλη.

Πιο λιανά, επειδή επί 30 χρόνια ο δήμαρχος που είναι πρωταγωνιστής στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν κατάφερε ή δεν ήθελε για τους δικούς του λόγους να λυθεί το πρόβλημα, το πετάει στα «σκουπίδια», ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι φταίνε οι άλλοι και όχι ο ίδιος,  φορτώνοντας τους Ξανθιώτες με ένα κάρο έξοδα για να πετάξουν τα απορρίμματα τους στον διπλανό νομό την Καβάλα.

Και για αυτό ο δήμαρχος είναι χαρούμενος.

Βέβαια δεν μας λέει ότι είναι χαρούμενος επειδή είναι πρόεδρος στην ΔΙΑΜΑΑΘ και ότι όλα τα κονδύλια και από τους πέντε νομούς, θα τα διαχειρίζεται ο ίδιος.

Τέλος για τον Μ. Τσέπελη, το επιπλέον κόστος για τους Ξανθιώτες που θα μεταφέρουν τα απορρίμματα τους στην Καβάλα, είναι απλά μία ιστορία που έλαβε τέλος.