Στον απόηχο της επετείου των 40 χρόνων επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα

 

Στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπ. Λιβανός

 

Αθήνα 30 Ιουλίου 2021 – Το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ημέρες μετά την επέτειο των 40 χρόνων επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα.

 

Ο κύριος Σπ. Λιβανός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου και ενημερώθηκε για την επένδυση άνω των 30 εκατ. δολαρίων της JTI από την 1η ημέρα της εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από τον όμιλο Japan Tobacco Inc το 2018 μέχρι και σήμερα.

Η επένδυση αφορά στον πλήρη εκσυγχρονισμό της μονάδας σε επίπεδο αναβάθμισης υποδομών, τεχνολογικού εξοπλισμού και εγκατάστασης νέων γραμμών παραγωγής, καθώς επίσης στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και τη διαρκή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διευθυντή του εργοστασίου κ. Αζαΐπ Κοζαχμέτοβ ότι οι νέες γραμμές παραγωγής έχουν αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα σε περίπου 5δις τσιγάρα ενώ τα παραγόμενα προϊόντα εξάγονται ήδη σε 9 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ποσοστό των εξαγωγών να ανέρχεται στο 60% της παραγωγής.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις της JTI στο εργοστάσιο και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της σε όλους τους τομείς,  ο κ. Λιβανός είπε: «Είναι η πρώτη μου επαφή με το εργοστάσιο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το τι είδαμε σήμερα και τη σχετική ξενάγηση στο χώρο της Παραγωγής. Ο κόσμος που εργάζεται εδώ χαμογελά και η εταιρεία δίνει βάση στην Ασφάλεια και την Ανακύκλωση. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας που πρέπει όλες οι πολυεθνικές να ακολουθήσουν προκειμένου να ευδοκιμήσουν», επεσήμανε ενώ αναφορικά με τη διατήρηση αλλά και αύξηση των θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας επικρότησε τις προσπάθειες της JTI τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να συνεχίσετε να δίνετε ευκαιρίες στη τοπική κοινωνία».

 

Ο Όμιλος Japan Tobacco Inc.

Η Japan Tobacco Inc είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού που ανήκει κατά 1/3 στο Ιαπωνικό Δημόσιο και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 130 χώρες.  Με περίπου 58.000 εργαζομένους, παράγει και εμπορεύεται ορισμένες από τις πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως, όπως Winston, Camel, Mevius και LD. Ο Όμιλος JT έχει δεσμευτεί να επενδύει σε Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου και προωθεί τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού με την επωνυμία Ploom καθώς και προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με την επωνυμία Logic. Ο Όμιλος JT δραστηριοποιείται επίσης στον φαρμακευτικό κλάδο και στον κλάδο των επεξεργασμένων τροφίμων.  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.jt.com/

 

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

H Japan Tobacco International – JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc.  Με κεντρικά γραφεία στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.  Το 2021 έλαβε, για 7η συνεχή χρονιά, την πιστοποίηση του Κορυφαίου Εργοδότη Παγκόσμια από το Top Employers Institute και συγκαταλέγεται στις 16 διεθνείς εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.jti.com.

 

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα

Η JTI έχει αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια και είναι σήμερα η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά.  Με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, η εταιρεία συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας σε ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού και ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική οικονομία και τον καπνικό κλάδο ο οποίος παρέχει πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.  Διαθέτει στην ελληνική αγορά τις διεθνείς μάρκες Winston, Camel και Old Holborn, καθώς και τα παραδοσιακά σήματα BF και GR της ΣΕΚΑΠ.  Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Το 2021 η JTI Hellas πιστοποιήθηκε από το Top Employers Institute ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά, ενώ είναι η 3η φορά, μετά το 2017 και το 2018, που η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Νο.1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα.

 

Με την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ το 2018, η JTI διαθέτει πλέον τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Η JTI, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και την αξία της διατήρησης και ανάπτυξης της παραγωγικής μονάδας σε αυτήν την ακριτική περιοχή (Ξάνθη), τόσο για την τοπική όσο και την εθνική οικονομία, επενδύει συστηματικά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του εργοστασίου η οποία μέχρι και το 2020 ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.  Στο ίδιο αναπτυξιακό πλαίσιο, από τον Οκτώβριο του 2019 παράγει στην Ελλάδα το Winston για την εγχώρια αγορά και για εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης, καθώς και το Camel που προορίζεται για εξαγωγές στην Ε.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  https://www.jti.com/europe/greece