Γιατί η πολιτεία δεν επιτρέπει το κυνήγι; Ακόμη ένα πολιτικό πλήγμα κατά του Κ. Μητσοτάκη;

ΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ;

40.000 δυσαρεστημένοι κυνηγοί με επιστολή τους στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου, αναφέρουν ότι είναι άδικο να απαγορεύεται το κυνήγι από την στιγμή που επιτρέπονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες όπως ορειβασία, moto cross κ.λ.π.

Η μη ανανέωση της άδειας των κυνηγών σημαίνει απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κυνηγοί, αφού χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης επιπόλαια και καταχρηστική, κάνουν αναφορά για την απώλεια εισόδων από επιχειρήσεις και απώλεια αποδοχών από 7000 εργαζόμενους του κλάδου.

Επίσης χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις απειλές στην μη συμμετοχή των κυνηγών στο κυνήγι των αγριόχοιρων, ασθενούντων από την πανώλη.

Τέλος, κοινή πεποίθηση των κυνηγών είναι ότι αυτή η παράλογη και χωρίς αιτία απόφαση της κυβέρνησης, με πρόσχημα την δημόσια προστασία της υγείας των πολιτών, έχει ξεκάθαρα να κάνει με την παρέμβαση των οικολόγων και τις σχετικές πιέσεις τους προς την κυβέρνηση.

Το γεγονός όμως ότι 40.000 δυσαρεστημένοι κυνηγοί εκφράζουν δημόσια την αγανάκτηση τους είναι βέβαιο ότι αυτή θα εκφραστεί στις κάλπες και επιτέλους, είναι μία καλή ευκαιρία, ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει αν θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της κοινωνίας ή θα συνεχίσει να περιβάλλεται από «προοδευτικούς» και να υλοποιεί πολιτικές μακριά από το πνεύμα της ΝΔ.