Θ. Καράογλου: Δεν αποκλείσαμε την Θράκη από τον τουρισμό

 

“H Θράκη δεν αποκλείεται από την επανεκκίνηση του τουρισμού. Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά και οι συνοριακοί σταθμοί θα ανοίξουν με ασφάλεια, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για εμάς, πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Επίσης, στη συνάντηση εργασίας τέθηκαν το ζήτημα της ενδυνάμωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που αποτελεί την “καρδιά” και το διοικητικό κέντρο της Π.Α.Μ-Θ, η προσέλκυση διεθνών και εγχώριων επενδύσεων, η ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης που κατέχει η Ροδόπη στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας και τέλος η ένταξη της στο δίκτυο διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης παρέδωσε στον κ. Καράογλου λεύκωμα με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό το οποίο εκδόθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και στο οποίο απεικονίζεται η αρχαία Εγνατία Οδός.

“Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή μας. Ζήτησα τη στήριξή του προκειμένου να ενεργήσουμε από κοινού, μέσα από διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας, αφενός για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μου και αφετέρου για να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ροδόπης” δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Τσαλικίδης.

“Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται στην προμετωπίδα του ενδιαφέροντος μου” διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή.