Δάσκαλοι Ξάνθης: Κλείστε τα σχολεία

Με ανακοίνωση τους οι δάσκαλοι της Ξάνθης καλούν τους αρμόδιους της δημόσιας υγείας, της περιφερειακής εκπαίδευσης και όλους όσους εμπλέκονται στα θέματα της εκπαίδευσης στον Νομό Ξάνθης, ζητούν να κλείσουν τα σχολεία της Ξάνθης, κάτι που βρίσκει σύμφωνη την κοινή γνώμη όπου λόγω του κορωναϊού ο φόβος στους γονείς και τους μαθητές για την εξάπλωση της πανδημίας είναι μεγαλύτερος από τον ίδιο τον ιό.

Πρέπει όλοι να καταγράψουμε την αψυχολόγητη απόφαση της υπουργού παιδείας κας Κεραμέως η οποία επέτρεψε το άνοιγμα των σχολείων για δύο εβδομάδες που υπολείπονταν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

 

 

  ΘΕΜΑ: «Πρόταση για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π.Ε Ξάνθης».

 

Τις τελευταίες μέρες επικρατεί έκδηλη  ανησυχία και αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς και γονείς  λόγω του  έντονου επιδημιολογικού φορτίου κορονοϊού  της περιοχής μας και της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σύμφωνα πάντα  και με τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων  επιστημονικών φορέων. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν για προληπτικούς λόγους και προς αποφυγή της διασποράς του ιού στην μέχρι τώρα αναστολή λειτουργίας οκτώ σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Θεωρώντας απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία όλων μας λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων, πιστεύουμε ότι θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση  οι αρμόδιες υπηρεσίες  να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Ξάνθης με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των  μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και γενικότερα της δημόσιας υγείας.