Δυστυχώς αποδείχθηκαν αληθινοί οι φόβοι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά εδώ και μέρες στον δήμο Μύκης και προφανώς οι πολίτες ή δεν ενημερώθηκαν σωστά ή έκαναν του κεφαλιού τους και φυσικά η Π.Ε. Ξάνθης δεν έλαβε έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε να λάβει για να μην υπάρξει αυτή η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η αναμενόμενη αύξηση τους.

Τελικά η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της περιφέρειας εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε καλή μόνο στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε ένδειξη υψηλού πολλαπλασιαστή στην Ξάνθη και κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα.

“Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης, από τις 18.00 το απόγευμα (σσ της Τετάρτης) κηρύχθηκε σε έκτακτη κατάσταση το χωριό Εχίνος του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και η ευρύτερη κοινότητα και επιβλήθηκε απαγόρευση κίνησης των κατοίκων χωρίς εξαίρεση” είπε ο υφυπουργός και συνέχισε:

“Για την τροφοδοσία τροφίμων και φαρμάκων και τη συνδρομή σε οικίες χρονίων παθόντων θα συνδράμει η διοίκηση πυροσβεστικών δυνάμεων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ την επιτήρηση των μέτρων θα αναλάβει η ΕΛΑΣ.

Το ΕΚΑΒ είναι σε ετοιμότητα και αποστέλλεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Ξάνθης. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά του δήμου Μύκης ισχύει μέχρι τις 7 Απριλίου και θα επανεκτιμηθεί”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.