Δημιουργήστε την πιο αξιόπιστη ασπίδα αντιπυρικής προστασίας

Όσο κι αν το θέλουμε και το ευχόμαστε, δεν μπορούμε, θεωρητικά τουλάχιστον, να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μιας πυρκαγιάς στον χώρο μας, είτε αφορά το σπίτι μας, είτε την επιχείρηση μας.

Αν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες ότι κάτι δε θα συμβεί σ’ εμάς, είναι καλό να οργανωθούμε όσο μπορούμε. Υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι για να προλάβουμε το κακό πριν να γίνει, τρόποι απλοί αλλά και οικονομικοί. Τρόποι που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε μια ασπίδα αντιπυρικής προστασίας.

Ένα μέσο ιδιαίτερα χρήσιμο και σωτήριο είναι οι ανιχνευτές καπνού. Μας δίνουν την δυνατότητα να αντιληφθούμε άμεσα την πυρκαγιά και να μπορέσουμε να δράσουμε εγκαίρως και αναλόγως.

Από τη στιγμή που εκδηλωθεί η πυρκαγιά και έχει γίνει αντιληπτή, πρέπει να έχουμε εξοπλίσει το χώρο μας κατάλληλα για την αντιμετώπιση της.

Κλασικό εργαλείο πυρόσβεσης, που μας επιτρέπει την επέμβαση στον πρώτο χρόνο εκδήλωσης μιας φωτιάς, είναι οι πυροσβεστήρες

Οι πυροσβεστήρες σε συνδυασμό με τους ανιχνευτές καπνού, μπορούν να σταματήσουν μία πυρκαγιά στο ξεκίνημα της, πριν δηλαδή να προλάβει να πάρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αν στην επιχείρηση σας υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, πρέπει να υπάρχουν πολλοί πυροσβεστήρες, ένας σε κάθε πιθανή εστία πυρκαγιάς. Επιπλέον, ένας πυροσβεστήρας πρέπει να υπάρχει σε κάθε κουζίνα, μιας που το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι αυτό από το οποίο ξεκινούν και οι περισσότερες πυρκαγιές.

Παρ’ όλα  αυτά, επειδή η φωτιά μπορεί να μην αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με επιτυχία, καλό θα ήταν να έχουμε προνοήσει για τα μέσα που θα μας επιτρέψουν να καθυστερήσουμε όσο είναι δυνατόν το καταστροφικό της έργο. Ένα τέτοιο μέσο προστασίας και πρόληψης πυρκαγιών, είναι οι πόρτες πυρασφάλειας, ή αλλιώς πυράντοχες.

Οι πόρτες αυτές καθυστερούν την εξάπλωση της φωτιάς για αρκετή ώρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, εγκλωβίζοντας την στον χώρο που εκδηλώθηκε, ενώ ταυτόχρονα, προσφέρουν προστασία από τον καπνό και τις άλλες αναθυμιάσεις.

Με άλλα λόγια, σταματούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς και δημιουργούν «ασφαλείς ζώνες», στις οποίες μπορεί κάποιος να παραμείνει με ασφάλεια ή να απομακρυνθεί με ασφάλεια, περιμένοντας την Πυροσβεστική.

Η προστασία από τις πυρκαγιές είναι μια υπεύθυνη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρουμε απόφαση, να ενεργοποιηθούμε και να δράσουμε κατάλληλα.

Μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς και να αξιοποιήσετε την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την ευρεία γκάμα προϊόντων, που διαθέτουμε στην αγορά.

Η εταιρεία FIRE PROTECTION ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ, δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο των συστημάτων πυρόσβεσης. Και είναι στα διάθεση σας να σας ακούσει και να σας κάνει μια σειρά προτάσεων, που θα αλλάξει τον ρου της καθημερινότητας σας.

Θα σας προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα να προστατεύσετε αποτελεσματικά και τη ζωή σας, και τη ζωή των δικών σας ανθρώπων, αλλά και τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Και είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μετανιώσετε σε καμία περίπτωση την όποια επένδυση σας για την αντιπυρική σας προστασία.