Κ. Βελόπουλος: Κύριε Υπουργέ θα ελέγξετε τον δήμαρχο Ιάσμου και Αρριανών;

 

Προ των ευθυνών του θέτει ο βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος τον Υπουργό των Εσωτερικών και στην ουσία καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την θέση της σχετικά με την ισονομία και ισοπολιτεία στην Θράκη.

Από την απάντηση του υπουργού των εσωτερικών θα φανεί ξεκάθαρα αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να προστατεύσει την Θράκη από Δημάρχους οι οποίοι ενώ έχουν ορκισθεί στο Σύνταγμα, διοικούν δήμους της Ελληνικής Δημοκρατίας κρατούν μία ανθελληνική στάση και βάλουν στην κυριολεξία κατά των Εθνικών συμφερόντων της Χώρας.

Ιδού κύριε Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκο η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

 

Θεσσαλονίκη, 13/02/2020

 Του:           Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος                      Ελληνικής Λύσης Βουλευτή Λάρισας

Προς:        κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Έλληνες μειονοτικοί δήμαρχοι σε εκδήλωση στην Τουρκία με σημαίες της “ Ανεξάρτητης Θράκης”»

 Κύριε Υπουργέ

Σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 10ης-Φεβ-2020

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/846394_meionotikoi-dimarhoi-paravrethikan-se-ekdilosi-stin-toyrkia-me, Έλληνες μειονοτικοί δήμαρχοι της Ροδόπης, παραβρέθηκαν σ’ εκδήλωση συλλόγου στην Τουρκία, που ζητάει την δημιουργία «Ανεξάρτητης Θράκης».

       Οι Δήμαρχοι Αρριανών και Ιάσμου παραβρέθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD) http://www.bttdd.org.tr/.

Η αίθουσα, που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας ήταν στολισμένη με τουρκικές σημαίες αφίσες του Κεμάλ και του Αχμέτ Σαδίκ.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες εναντίον των Δημάρχων, εφόσον συντρέχουν λόγοι περί πειθαρχικού ελέγχου, λόγω του ότι κρίνεται μεμπτή η παρουσία τους στην εκδήλωση του προαναφερόμενου συλλόγου;
  2. Θεωρείται ότι έχουν διαπράξει παραβάσεις, οι οποίες επιφέρουν ακόμη και την έκπτωση τους από τα καθήκοντα τους, βάση του ΦΕΚ 87Α/7-6-2010 περί Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος