Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης: 22 χρόνια χωρίς τον Φίλιππο Αμοιρίδη

 

Ο Μ. Τσέπελης ακολουθεί τα βήματα του αείμνηστου Φ. Αμοιρίδη;

 

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης κάνει αναφορά στα 22 χρόνια απώλειας του αείμνηστου δημάρχου Φ. Αμοιρίδη, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην πόλη και αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μ. Τσέπελης «μαθήτευσε» κοντά του στην πολιτική και τώρα που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου, επειδή οι Ξανθιώτες του έδωσαν την δυνατότητα να τον ακολουθήσει και να τον ξεπεράσει και με δεδομένο ότι ήδη πέρασαν δύο χρόνια που στο τιμόνι του δήμου Ξάνθης που βρίσκεται ο Μ. Τσέπελης ζητούμενο είναι αν θα του μοιάσει στο ελάχιστο.

Θέλει ο Μ. Τσέπελης να ακολουθήσει τα βήματα του μέντορά του;

Μπορεί;

Τον αφήνουν οι «δεσμεύσεις» που ανέλαβε;

Θα καταφέρει τουλάχιστον να του μοιάσει;

Ερωτήματα που σαφώς δεν έπρεπε να τίθενται γιατί ο Μ. Τσέπελης είχε την ευτυχία να συνεργαστεί μαζί του και με δεδομένο ότι ο αείμνηστος έκανε γνωστό το όνομα της Ξάνθης στο πανελλήνιο και όχι μόνο, αυτό πρέπει να είναι το πολιτικό στοίχημα του σημερινού δημάρχου. Να τον φτάσει και γιατί όχι να τον ξεπεράσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μ. ΤΣΕΠΕΛΗ

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, σε μήνυμά του, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι δύο χρόνων από το θάνατο του Φίλιππου Αμοιρίδη αναφέρει τα εξής:

«Η 5η Δεκεμβρίου 1999 χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη των Ξανθιωτών, σημάδεψε, όμως, θα έλεγα, τους αιρετούς ολόκληρης της χώρας, καθώς το όνομά του ήταν ήδη συνυφασμένο με τη ζωντανή, δραστήρια, εμπνευσμένη -την ατόφια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οραματιστής, με μια ακατάβλητη ζωτικότητα, άνθρωπος των λόγων και των έργων, υπάρχει πάντα στο μυαλό μας ως μια φωτισμένη προσωπικότητα, που αναμόρφωσε τον δήμο, τον οποίο κατάφερε -έχοντας το πολιτικό και ηθικό ανάστημα- να αναδείξει τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λάτρεψε την Ξάνθη και τους κατοίκους της και έδωσε ακούραστα όλη την ενέργεια, όλη τη γνώση και την ευφυία του, για να δημιουργήσει έναν δήμο εφάμιλλο της ιστορίας, αλλά και της προοπτικής της, την οποία πίστευε και εργάστηκε γι’ αυτήν, όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής του πορείας.

Με πίστη, μεθοδικότητα και προγραμματισμό διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ακμή της πόλης μας, που η δυναμική τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο πλευρό του, μάθαμε στην πράξη τι σημαίνουν: «αγάπη για τον τόπο», «ακάματη προσπάθεια», «αυστηρή τήρηση των κανόνων διαχείρισης», «τολμηρή διοίκηση», «φαντασία και εξωστρέφεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Είκοσι δύο χρόνια μετά, ζει στη μνήμη μας και την καρδιά μας μέσα από το μεγάλο σε μέγεθος και ποιότητα έργο του. Καταξιωμένος στη συνείδηση των συμπολιτών του, ως άνθρωπος με αρχές και αξίες, αλλά και ως Δήμαρχος, που έδωσε κύρος, περηφάνια και ακτινοβολία στην περιοχή μας.

Η Ξάνθη τον ευγνωμονεί και συνεχίζει».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

    Μανώλης Χρ. Τσέπελης