Κλοπές σε Ξάνθη και Καβάλα – Πώς αποζημιώνεται ο πολίτης; – 

Αλίμονο στον παθόντα

 

Σταματημό δεν έχουν τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σπίτια καταστήματα και επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των κακοποιών που δεν περιορίζονται μόνο στου νομούς τους. Η τελευταία μάλιστα εξιχνίαση 7 υποθέσεων κλοπής από αστυνομικούς της Ξάνθης και της Καβάλας, αναφέρει ότι δύο άτομα είχαν διαπράξει 7 ληστείες στους δύο νομούς.

Τελικά η αστυνομία ξεκαθάρισε αυτές τις υποθέσεις και αναμένετε η τιμωρία των κακοποιών στοιχείων.

Το θέμα βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου και τον προγραμματισμό τακτικής δικασίμου θα πάρει … χρόνια και εν τω μεταξύ οι κακοποιοί θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και σαφώς θα συνεχίσουν να διαπράττουν εγκλήματα και όταν θα έχει φτάσει η τελική ημερομηνία της δίκης, μετά από τις αναβολές, θα έχει περάσει μία πενταετία, θα έχουν διαπραχθεί και άλλες κλοπές από τα ίδια άτομα και φυσικά οι παθόντες, οι πολίτες οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους τους φόρους και μέσω αυτών την αστυνομία, το δικαστικό σώμα, το όλο σύστημα θα πει αδιάφορα… «Ήταν άτυχοι».

Για αυτούς δεν υπάρχει σωτηρία.

Δυστυχώς έτσι όπως είναι δομημένο το όλο πλέγμα απονομής δικαιοσύνης, οι πολίτες είναι απροστάτευτοι.

Ο κλέφτης και ο απατεώνας μέχρι να συλληφθεί θα έχει καλύψει τις όποιες ανάγκες του από τα κλοπιμαία σπαταλώντας τα περιουσιακά στοιχεία του παθόντα. Ο παθόντας άραγε, πολίτης, επαγγελματίας από ποιόν θα αποζημιωθεί;

Ο κλέφτης θα πάει φυλακή. Ε και;

Υπάρχει κάποια μέριμνα για τον πολίτη που έπαθε την ζημιά;

Και εδώ πλέον μιλάμε για την περίφημη δικαιοσύνη του κράτους(;)