Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος
Με ανάρτηση του ο Διδάκτωρ Βυζαντινολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Βιέννης, Ιστορικός του Δ.Π.Θ. Ιστορίας και Εθνολογίας Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος αναφέρει ότι μπορεί μεν να μην έχουν την δυνατότητα οι άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου και οι “δορυφόροι” του να αλλάξουν την Συνθήκη της Λωζάνης, τονίζει όμως ότι ο δήμαρχος Ξάνθης οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους δημότες της Ξάνθης για την απρεπέστατη συμπεριφορά του στηρίζοντας την πολιτική της Άγκυρας.

“Αυτή η προκλητική δήλωση του τουρκικού προξενείου διαψεύδει την προσπάθεια μερίδας τοπικού τύπου και μερικών άνοων να μετριάσουν το εθνικό ολίσθημα του Δημάρχου Ξάνθης, ανακατεύοντας από πανικό κι έλλειψη γνώσης και βάζοντας στη μικροπολιτική τους ευαγή ιδρύματα, προκειμένου να απορροφήσουν τους κραδασμούς που προκάλεσε η στάση του πρώτου δημότη της Ξάνθης, της πόλης μας. Επί ματαίω όμως… Στην Ελλάδα, όπου η δημοκρατία και η ελευθερία και η ελευθερία έκφρασης είναι ίδια χαρακτηριστικά του δημοκρατικού πολιτεύματος, αντιστοίχως στη γείτονα χώρα που διέπεται από την αρχή του ενός ανδρός, από μια ιδιότυπη δικτατορία του προέδρου τους τον Ερντογαν, η ελευθερία έκφρασης είναι εκεί κολάσιμη πράξη κι έχει συνέπειες.
Στην πολιτική του το τουρκικό προξενείο ας συνεχίζει να γυρνάει, και δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης. Απλά μπορούν όσο τους λείπει το μπόι να τυρβάζουν. Για αυτό είναι μόνο ικανοί!!!
Είναι η στιγμή, Δήμαρχε Ξάνθης να τοποθετηθείς ενώπιον των εντολέων σου, δηλαδή ημών των Δημοτών, και μην είσαι πλέον πίσω από τα γεγονότα”!!!