Αντικαπνιστικός νόμος: Γράφτα και κλάφτα – ΑΝΤΙ – ΔΕΛΤΙΟ

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος  «αναντάν μπαμπανταν» Νεοδημοκράτης

 

Μέχρι τώρα λέγαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζούσε πάνω από τα σύννεφα, σύμφωνα με το άσμα γνωστής καλλιτέχνιδας και όχι άδικα.

Όμως ο νέος αντικαπνιστικός νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μήπως θυμίζει ολίγων τι την κυβέρνηση ΖΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι απέναντί μας;

Θα ξεκινήσω πρώτα από τα ρεπορτάζ των μεγάλων καναλιών.

Ο ντόρος για τον αντικαπνιστικό νόμο ξεκίνησε όταν  η μισή Ελλάδα δεν έχει που την κεφαλή πλύνε, πλύνε γιατί δεν έχει να πληρώσει φώς νερό τηλέφωνο, οι λαθρομετανάστες κυριεύουν την Χώρα, Η Τουρκία τώρα που πείρε το οκ από τους νταβατζίδες του πλανήτη , τους Αμερικάνους να ξεκληρίσει τους Κούρδους, είναι ζήτημα ημερών ή το πολύ μηνών να κάνει ντου στην Κύπρο και στα νησιά μας αφού πρώτα τα έχουν καταλάβει οι ντεμέκ «πρόσφυγες» και ήδη έχει δημιουργήσει «πυρήνες», είναι ζήτημα χρόνου να εισβάλλει και επίσημα, με τις ευλογίες των Αμερικάνων στα νησιά μας, άλλωστε είπαμε ο Τράμπ δεν ήθελε να δει τον Μητσοτάκη και ο λόγος είναι να του πει τι; Αφού είδη είχε δώσει το πράσινο φώς στον Ερντογάν να «τσακίσει» τους Κούρδους.  Η Τουρκία σαν γνήσιος πειρατής της Μεσογείου μέχρι και ρώσικους πυραύλους αγόρασε από τον Πούτην για να εκβιάσει τους Αμερικάνους και φυσικά το κατάφερε και άντε τώρα οι Κούρδοι να βρουν μέρος να κρυφτούν γιατί ο Ερντογάν σαν γνήσιος δημοκράτης που είναι θα κρεμάσει τα κεφάλια τους στις εισόδους των πόλεων που θα καταλαμβάνει, για εκφοβισμό και εμείς εδώ στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ασχολιόμαστε με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Και είχαμε μείνει στο σημείο που τα μεγάλα κανάλια εστίασαν το ρεπορτάζ δίπλα από παιδικές χαρές για να ενισχύσουν την π@π@ριά του Μητσοτάκη που έλεγε ότι κάπνισες δίπλα σε παιδική χαρά έφαγες 200σάρι πρόστιμο. Και δώστο τα μεγαλοκάναλα στρατευμένα στο πλευρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δείχνουν μανάδες, παππούδες και νταντάδες να συμφωνούν ότι σωστά ο Μητσοτάκης αποφασίζει να μην καπνίζει ο κόσμος δίπλα στις παιδικές χαρές γιατί «χαλάνε» τα παιδιά, κινδυνεύουν τα παιδιά να γίνουν παθητικοί καπνιστές και ένα σωρό μ@κ@κιες.

Θα μου πεις και οι δημοσιογράφοι υπάλληλοι είναι που θέλουν να φέρουν από την δουλειά τους ένα κομμάτι ψωμί στα παιδάκια τους.

Και άντε τώρα ως δια μαγείας να βρεις στην παιδική χαρά να συμφωνεί με την μ@κ@κία που πέταξαν τα εξυπνοπούλια του Μητσοτάκη.

Είναι βέβαιο ότι όσοι δεν διαλόστειλαν τους δημοσιογράφους, απλά δεν μίλησαν στην κάμερα και έφυγαν γιατί έπρεπε να βρίσουν.

Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πώς εκείνες της μέρες της πλύσης εγκεφάλου των Ελλήνων Τηλεθεατών, για την χρησιμότητα της απαγόρευσης του τσιγάρου στις παιδικές χαρές πόσα άκουσαν η δημοσιογράφοι για το ηλίθιο το λιγότερο ρεπορτάζ.

Τέλος πάντων, αφού οι δημοσιογράφοι,  κατάφεραν στους 100 περαστικούς πολίτες οι δύο να συμφωνήσουν ότι το κάπνισμα κάνει κακό στα παιδάκια που παίζουν στις ανοιχτές παιδικές χαρές, οι φωστήρες του Μητσοτάκη έφεραν το νομοσχέδιο για ψήφιση και φυσικά τα πρόβατα της Βουλής το ψήφισαν.

Η τηλεόραση τελικά κατάφερε να επιβάλει ένα νομοσχέδιο που για το καλό της δημοκρατίας δεν ρώτησε κανέναν καπνιστή.

Δεν επέτρεψε σε κανέναν επαγγελματία να κάνει χώρο καπνιζόντων.

Δεν επέτρεψε σε κανένα πολίτη να έχει διαφορετική άποψη.

Καταδίκασε τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο γιατί κανένας δεν θα πατάει στο μαγαζί τους.

Ευτυχώς που εδώ στην Θράκη δεν θα έχουμε πρόβλημα λόγω συν – διοίκησης, ένα θέμα που δεν τολμά ο Μητσοτάκης και οι σύν αυτώ φωστήρες να αγγίξει, όπως και αυτό της Μακεδονίας.

Κατά τα άλλα ο κ. Μητσοτάκης είναι η ελπίδα της Ελλάδας.