ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη αντίθεση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ μας ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ προς τις τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, τόσο σχετικά με την σύνθεση των ΔΣ των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, όσο και με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – το οποίο θα έπρεπε να είναι πάντα το κυρίαρχο ΟΡΓΑΝΟ σε έναν ΔΗΜΟ- προς τις 2 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και προς τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Μετατρέπει ένα νόμο (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1) με φιλοσοφία– καλώς ή κακώς – ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και με αρκετά είναι αλήθεια προβλήματα, σε έναν πρόχειρο συνοθύλευμα ιδεών και θολών αποφάσεων, με πολλές παράλογες και αντισυνταγματικές διατάξεις.

Καταργεί επί της ουσίας τις αντιπολιτεύσεις, αναβαθμίζει απόλυτα την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κυρίως ΕΠΙΤΡΟΠΗ και δευτερευόντως την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ και τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (σε όλα έχει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος, ασχέτως του ποσοστού που έλαβε στις εκλογές) και υποβαθμίζει καθοριστικά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει πλέον διαδικαστικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά για να μπορεί δήθεν να διοικηθεί ένας ΔΗΜΟΣ.

Λες και δεν τα είχαμε όλα αυτά υπ΄ όψιν μας, όταν συμμετείχαμε στις εκλογές…

Παρόλα αυτά, ΕΜΕΙΣ θα προσπαθήσουμε με τις λίγες δυνατότητες, πλέον, που μας παρέχει ο ΝΟΜΟΣ και να φανούμε χρήσιμοι από τη μια μεριά, προσφέροντας ειλικρινά σε ό,τι μας ζητηθεί και από την άλλη ελέγχοντας ουσιαστικά και αυστηρά τη ΝΕΑ Δημοτική Αρχή.

Η κύρια ΕΥΘΥΝΗ για ότι στραβό ισχύσει στο μέλλον και δεν μπορέσουμε να το περιορίσουμε δυναμικά, ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου στην πολιτεία που από ότι φαίνεται προτιμά οι ΔΗΜΟΙ να διοικούνται από εδώ και στο εξής από ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ χαρακτήρα ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!!!!

 

Ξάνθη 18-9-2019

 

 

Σαββας Μελισσόπουλος

Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ