Το Φθινόπωρο θα … πνιγούμε

ΜΗΠΩΣ Η ΔΕΥΑΞ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ;

Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι αγωγοί όμβριων υδάτων, μετά την τελευταία βροχή, που απέδειξαν ότι είναι βουλωμένοι, τι θα γίνει από το Φθινόπωρο και μετά όταν αρχίσουν οι συνεχόμενες νεροποντές.

Αυτή την στιγμή δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει και ο ποιο αδαής ότι οι αγωγοί γέμισαν με μα άμμο και χαλίκι λόγω των έργων του φυσικού αερίου στην πόλη μας.

Τα πεταγμένα καπάκια των αγωγών των όμβριων υδάτων, έδειξαν ότι ή οι αγωγοί είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να απορροφήσουν την λίγο μεγαλύτερη ποσότητα νερού από την κανονική ένταση της βροχής ή είναι βουλόμενοι και τις όποιες ζημιές υπέστησαν οι πολίτες να ζητήσουν αποζημίωση από την ΔΕΥΑΞ.

ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΤΟΣΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;;;;

Άραγε με ήδη βουλωμένους τους αγωγούς, τι θα γίνει από το Σεπτέμβριο;

Μήπως, λέμε τώρα, η ΔΕΥΑΞ να προγραμμάτιζε καθαρισμό, αν βέβαια υπάρχει τρόπος να βγάλει κανείς μέσα από τους αγωγούς των όμβριων υδάτων πέτρες, χαλίκι και άμμο, να καθαρίσει τους αγωγούς;

Κακά τα ψέματα, μπορεί η πόλη να επέζησε από την «ΓΕΝΕΣΗ» ή όπως αλλιώς την ονόμασαν οι φωστήρες της Πολιτικής Προστασίας που μόνο … πολιτικής είναι και ουδεμία σχέση έχουν με την προστασία του πολίτη…αλλά με τόσο «μπάζο» από τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη που από τους δρόμους, μέσα από τα φρεάτια πέρασε στους αγωγούς, αντιλαμβάνεται και ο ποιο αδαής τι θα γίνει το χειμώνα που οι βροχοπτώσεις είναι ποιο συχνές.

Μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει την Διοίκηση της ΔΕΥΑΞ το θέμα. Διαφορετικά θα απασχολήσει τους φουκαράδες τους  Ξανθιώτες που για καθαρισμό δικτύων όμβριων υδάτων πληρώνουν αλλά … δίκτυο όμβριων υδάτων δεν έχουν.

ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει η Πυροσβεστική που δεν την πληρώνουμε άμεσα για να κάνει απάντληση υδάτων από τα σπίτια των Ξανθιωτών.

Αλήθεια μήπως το κόστος της απάντλησης υδάτων από τα σπίτια των Ξανθιωτών όταν πλημυρίζουν λόγω έλλειψης δικτύου όμβριων υδάτων, η Πυροσβεστική να έστελνε τον λογαριασμό στην ΔΕΥΑΞ;