Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (6-7-2019) το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα δύο αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν. Ο 23χρονος οδηγός του ενός ακινητοποίησε το όχημα, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα κατευθύνθηκε στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων, όπου ο οδηγός του το εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω όχημα διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου διακινητή περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 565 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας   

 Συνελήφθησαν χθες (7-7-2019) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης,  τρεις (3) διακινητές, ένας 34χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 19 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβιβάζουν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, 9 μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσουν παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος δράστης, οδηγός του παραπάνω οχήματος, κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, καθόσον όπως προέκυψε η πινακίδα κυκλοφορίας και η άδεια κυκλοφορίας του φορτηγού είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, μία άδεια κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν χθες (8-7-2019) το μεσημέρι, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 32 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Ιάσμου – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με συνοδηγό τον 32χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Κοπτερού το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι ο οι δύο δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 23χρονος κατηγορείται επίσης για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πινακίδων και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν την 5-7-2019, το μεσημέρι, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 30, 29, 24 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 30, 29 και 24 ετών, διότι εντόπισαν τον 29χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με συνοδηγό τον 30χρονο και να λειτουργούν ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 24χρονος και μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, ο 24χρρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στη συνέχεια, πλησίον του οικισμού Μύστακα, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή και ακολούθως ο 24χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Οι άλλοι δύο δράστες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στην επαρχιακή Νέας Σάντας – Αρριανών, όπου είχαν ακινητοποιήσει το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος κατηγορείται επίσης για κλοπή, αντίσταση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα από το νομό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, για τον 29χρονο διακινητή η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Άβαντα – Αισύμης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, με αυτό στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.