ΚΑΒΑΛΑ/ Εξιχνιάστηκε υπόθεση φθορών σε μνημείο στην Καβάλα

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς

 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση φθορών σε μνημείο, στην πόλη της Καβάλας.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 40, 29, 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

 

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30-3-2017, άγνωστοι δράστες έθραυσαν την μαρμάρινη πρόσοψη μνημείου, στην πόλη της Καβάλας.

 

Από τις αστυνομικές έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε η εμπλοκή των τεσσάρων ημεδαπών στην συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Συνελήφθησαν 5 υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε πόλεις της Γερμανίας μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καβάλας με παραποιημένα έγγραφα

 

Συνελήφθησαν χθες (9-7-2017) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 33, 30, 30, 25 (γυναίκες) και 16 (άντρας) ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

 

Ειδικότερα:

  • Οι τρεις (3) δράστιδες, ηλικίας 33, 30 και 25 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας, κάνοντας χρήση πέντε (5) παραποιημένων δελτίων ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ενός διαβατηρίου των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο.
  • Η 30χρονη δράστιδα, μαζί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα της, μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων (4) πλαστών δελτίων ταυτότητας των ιταλικών αρχών.
  • Ο 16χρονος μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας των ελληνικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας.

 

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

 

 

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων στη Θάσο

 

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί

 

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές, τετελεσμένη και σε απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν χθες (9-7-2017) το μεσημέρι, σε χωριό της Θάσου.

 

Συνελήφθησαν το ίδιο μεσημέρι στη Θάσο, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 28 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

 

Συγκεκριμένα, οι δράστες, προφασιζόμενοι την πώληση κλινοσκεπασμάτων, μετέβησαν στην Καλλιράχη Θάσου και με τη μέθοδο της απασχόλησης ο 25χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού 75χρονης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, ενώ ο 28χρονος αποπειράθηκε να πράξει το ίδιο σε βάρος μιας 85χρονης, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από την οικία της.

 

Στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

 

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα  Θάσου Καβάλας.

 

 

  Σύλληψη 55χρονου  για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

 

Κατασχέθηκαν  3.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 5 κιλά λαθραίου καπνού

 

Συνελήφθη χθες (8-7-2017) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν:

  • 000 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 100 νάιλον συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 000 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και η ποσότητα λαθραίου καπνού.

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.