Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος  προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες 

 Συνελήφθη χθες (17-5-2019) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 24χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια το όχημα εισήλθε σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Ροδίτη, όπου ο 33χρονος το ακινητοποίησε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος αντιστάθηκε κατά την σύλληψή, ενώ όπως προέκυψε στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στην Αυστρία με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο

 Συνελήφθη χθες (17-5-2019) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί παράνομα σε πτήση με προορισμό την Αυστρία, με τη χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Συγκεκριμένα, ο δράστης μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα με προορισμό την Βιέννη Αυστρίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) παραποιημένο διαβατήριο των αρχών της Βουλγαρίας, το οποίο και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν την 16 και 17-5-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 33χρονος αλλοδαπός και ένας 25χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (16-5-2019) το βράδυ, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που επέβαινε βρέθηκαν δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, βραδινές ώρες της 16/17-5-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών

 Συνελήφθησαν την 13 και 14-5-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο διακινητές, ένας 26χρονος αλλοδαπός και ένας 56χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 13-5-2019 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε αρχικά την είσοδο από την Τουρκία στη χώρα μας σε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, καθοδηγώντας τους πεζή στο ΚΤΕΛ Διδυμοτείχου, όπου τους προμήθευσε με εισιτήρια που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση,  την 14-5-2019 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 56χρονου οδηγού περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα και τα εισιτήρια του ΚΤΕΛ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν σήμερα (16-5-2019) πρωινές ώρες, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) διακινητές, εκ των οποίων ένας 33χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 34, 27 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που επέβαινε ως συνοδηγός ο 23χρονος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο αγροτεμάχιο, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 23χρονος συνοδηγός – διακινητής και ένας από τους διακινούμενος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

 Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με δύο πλαστικές βάρκες, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 70 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

 Συνελήφθη 54χρονος αλλοδαπός για παραβίαση τακτικής άδειας από Κατάστημα Κράτησης της χώρας

και ψευδή ανωμοτή κατάθεση

 Συνελήφθη χθες (15-5-2019) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 54χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου και ψευδή ανωμοτή κατάθεση.

Αναλυτικότερα, από την εμπεριστατωμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη αρχικά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας στους αστυνομικούς, ενώ από την ταυτοποίηση των πραγματικών του στοιχείων, προέκυψε ότι είχε παραβιάσει 6ήμερη τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας, όπου ήταν έγκλειστος και αναζητούνταν από την 13-5-2019.

Ο δράστης θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.