Η φωτογραφία του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Αλέξανδρου Καρακασίδη αποδεικνύει περίτρανα, την ώρα του χαιρετισμού, γιατί οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Πασχάλη Λύρατζη δίνουν την ψυχή τους για τον συνδυασμό. (Σημείωση: Ο Αλέξανδρος Καρακασίδης παρά το ατύχημα με την υγεία του ήταν και παραμένει δίπλα του μάχιμος). Όταν η παράταξη έχει αυτά τα στελέχη γιατί να μην πεισθούν οι Ξανθιώτες να τους στηρίξουν;

Κανένας δεν περίμενε ο Λύρατζης να γίνει ένας σοβαρός αντίπαλος

 

Η αλήθεια είναι ότι όταν γινόταν συζητήσεις με μέλη άλλων παρατάξεων, τοποθετούσαν τον Πασχάλη Λύρατζη κάπου πέμπτο με έκτο στην σειρά των υποψηφιοτήτων ποιο κάτω ακόμα και από την παράταξη του Γ. Χατζηθεοδώρου.

Δυστυχώς για αυτούς οι ποιο κρυφοί τους φόβοι επαληθεύτηκαν.

Όλους αυτούς τους μήνες που η αγορά ψιθύριζε το όνομα του Π. Λύρατζη διέβλεπε ότι η υποψηφιότητα του είχε βάση. Όλοι αναφέρονταν στο όνομα με τις φράσεις «καλό και δουλευτάρικο παιδί» ενώ μέσα τους ήξεραν όλοι ότι θα τα καταφέρει και επάξια θα χτυπηθεί με υποψηφίους όπως ο Μ. Τσέπελης, ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο Σάββας Μελισσόπουλος.

Παρατάξεις με ονόματα, χρήμα και στηρίξεις από παλιούς και έμπειρους αυτοδιοικητικός οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό τους φυσικά με αντάλλαγμα μεριδίου της εξουσίας.

Τώρα το πράγμα «ζορίζει» η παράταξη του Πασχάλη Λύρατζη χωρίς μεταφερόμενους χειροκροτητές, χωρίς στηρίξεις προσώπων και χρήματα, βρέθηκε απέναντι τους.

Με έναν κόσμο που απλά πιστεύει στον Πασχάλη Λύρατζη και δεν τρέχει μαζί του για να πάρει μερίδιο της εξουσίας. Τρέχει μαζί του για να αλλάξει την πόλη. Τρέχει μαζί του γιατί πιστεύει ότι ο Πασχάλης Λύρατζης πληροί εκείνες τις προϋποθέσεις που κάνουν έναν δήμαρχο σωστό, δουλευτάρη, συνετό και συνεπή στα λόγια και στα έργα.

Ναι, έκανε αίσθηση ο ενθουσιασμός  του κόσμου στην παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων της Παρασκευής στο Ελισσώ.

Οι κοινωνία της Ξάνθης άρχισε και τάσσετε ανοιχτά υπέρ του Πασχάλη Λύρατζη χωρίς να λαμβάνει υπόψη όλες εκείνες τις δεσμεύσεις που είχε απέναντι στο παλιό σύστημα διοίκησης του δήμου.

Είναι βέβαιο πλέον ότι αυτό που μέχρι σήμερα οι Ξανθιώτες ψιθύριζαν σαν εφικτό τώρα το συζητούν, το σκέφτονται ανοιχτά.

Ναι ο Πασχάλης Λύρατζης κάνει την διαφορά.

Όλοι ελπίζουν πλέον και οι Ξανθιώτες να κάνουν την διαφορά. Είδαν και οι ίδιοι ότι όλα αυτά τα χρόνια η πόλη πάει πίσω και σίγουρα δεν είναι ώρα για να πει κάποιος ότι ο Δημαρχόπουλος και η αντιπολίτευση δεν έκαναν την δουλειά τους.

Όλοι «εμετρήθησαν». Ώρα να ζυγιαστούν στην κάλπη από τους ίδιους τους ψηφοφόρους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη συγγενής, φίλους και μπατζανάκιδες.

Μπροστά στο μέλλων των δικών τους παιδιών, σίγουρα οι συγγένειες και οι φιλίες περισσεύουν.