Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές από οικίες σε οικισμό της Ροδόπης

 Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) κλοπές από οικίες, που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο, σε οικισμό της Ροδόπης.

Συνελήφθη προχθές (4-5-2019) το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών για τη σύλληψη δράστη, ο οποίος βραδινές ώρες της 3/4-5-2019 εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία και αφαίρεσε χρήματα, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο και τον συνέλαβαν.

Στην οικία του 32χρονου βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, χρυσών λιρών και χρυσαφικών, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους, καθώς και 2,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι ο δράστης το τελευταίο δίμηνο εισήλθε ακόμη μία φορά στην ίδια οικία, αφαιρώντας από το εσωτερικό της μία τραπεζική κάρτα, καθώς και ότι διέρρηξε έτερη οικία, αφαιρώντας από το εσωτερικό της χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

  Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 4/5-5-2019, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 51χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο διακινητές να οδηγούν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να μεταφέρουν συνολικά επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στο ένα από τα οχήματα επέβαινε ως συνοδηγός ένας ακόμη δράστης, ο οποίος διέφυγε πεζός και αναζητείται.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 51χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε ένα από τα παραπάνω οχήματα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.