Σάββας Χατζησταυρίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Νέα πνοή » Τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου Άγγελο Κηλικιώτη.

 Ανακοίνωσα και επισήμως την υποψηφιότητά μου και νιώθω περήφανος και συγκινημένος που συμμετέχω στη γιορτή της Δημοκρατίας του Μαϊου.
Οι επικείμενες εκλογές είναι σημαντικές γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι ο πλησιέστερος θεσμός κοντά στον πολίτη που πρέπει να στηριχθεί με μια ουσιαστική αποκέντρωση και πόρους.

Μου πέρασε η ιδέα να σας θυμίσω κάποια μικρά ή μεγάλα, όμορφα ή όχι, ουσιαστικά ή ανούσια θέματα. Για τον τόπο της καρδιάς ΜΟΥ.

Αναλόγως από ποια οπτική γωνιά βλέπει ο καθένας και δικαίωμα του είναι εν τέλει.

Κάνοντας βόλτα στον πανέμορφο τόπο μας μου ήρθε μια όμορφη σκέψη. Πόσο τυχερός είμαι που ζω σ΄ αυτόν τον υπέροχο μαγευτικό τόπο που ονομάζουμε Τόπειρο , που έχω μεγαλώσει εδώ. Και καθώς έβλεπα και ένιωθα την αρμονία της φύσης γύρω μου χάρηκα που βρίσκομαι σε αυτόν τον όμορφο τόπο.
Τελικά, το να ζεις εδώ, είναι μια πολύ σωστή επιλογή ποιοτικής ζωής. Μια συνειδητή επιλογή ζωής.

Το να βρίσκεσαι σ΄ αυτόν τον μαγευτικό τόπο, είναι το μόνο που χρειάζεται για να ξημερώνει μια όμορφη μέρα και να συνεχίζει έτσι. Με αισιοδοξία. Ο Τόπειρος είναι το ΣΠΙΤΙ μας.

Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας αγαπάμε τα παιδιά, την οικογένεια μας, τον Θεό, τους φίλους μας, τα ζώα, τη φύση και γενικά ό,τι άλλο μας περιβάλλει. Έτσι ακριβώς θα πρέπει να νιώθουμε και να συμπεριφερόμαστε στον τόπο μας.
Να μιλάς όμορφα για αυτό τον τόπο, σε φίλους, γνωστούς και αγνώστους περαστικούς και μη. Να καλείς, να φιλοξενείς τους φίλους σου, τους γνωστούς σου στον ΤΌΠΕΙΡΟ!

Να είσαι περήφανος που γεννήθηκες εδώ και τυχερός που ζεις σε αυτόν τον τόπο. Να τον προστατεύεις και να προσπαθείς πάντα τα καλύτερα για τον Τόπειρο Όπου και αν βρίσκεσαι στο πλανήτη Γη, να μην τον ξεχνάς, να τον έχεις στη καρδιά σου, να μιλάς και να το διαφημίζεις καλοπροαίρετα, αυτόν το υπέροχο και μαγευτικό τόπο.

Χαίρομαι που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν αξιόλογες κοινωνικές αλληλέγγυες και πολιτιστικές δράσεις που έχουν γίνει θεσμός στον τόπο μας, τις οποίες οφείλουμε να εξελίξουμε και να αξιοποιήσουμε με εξωστρέφεια για την ανάδειξη του τόπο μας.

Γι’ αυτό σου λέω:

Είμαστε στον χειμώνα και πάμε μπροστά… για Άνοιξη!

Να αγαπάς αυτόν τον τόπο, όπως αγαπάς τον εαυτό σου. Να προσέχεις αυτόν τον τόπο, όπως προσέχεις ό,τι πιο πολύτιμο έχεις.

Ξεκίνα μια βόλτα όπου εσύ θες, και απόλαυσε τον πανέμορφο τόπο μας.

Άφησέ πίσω την αδράνεια, τη μιζέρια της εποχής.

Όλοι είμαστε ίσοι και ο καθένας μοναδικός, μην το ξεχνάς ποτέ!

Αν θες, προσπάθησε να νιώσεις και να καταλάβεις ποιος είσαι και γιατί είσαι εδώ.

Οι απαντήσεις και αλήθειες που μπορεί να ψάχνεις, πρώτα είναι μέσα σου.

ΒΛΕΠΩ ότι αυτός ο τόπος είναι πανέμορφος. Είναι μαγευτικός. Σε πολλά σημεία του είναι ΙΕΡΟΣ.

Υπάρχει μια τεράστια και λαμπρή ιστορία του τόπου, ένα παρόν και πιστεύω σε ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο μπορούμε να δημιουργούμε και να ζούμε.

Στα χέρια μας είναι να τον πάμε μπροστά!

Μα πάνω απ΄ όλα είναι στην καρδιά και στην ψυχή μας.

Ας του δώσουμε μια «ώθηση» με τη θετική μας ενέργεια και με τις σωστές πράξεις μας σήμερα και αύριο ώστε να πάει… «λίγο ψηλότερα». Και είμαι σίγουρος πως από αυτό τον τόπο θα υπάρξει… ανταπόδοση.

Να αγωνιζόμαστε για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανθρωπιά, Αλληλεγγύη και Πολιτισμό.

Να προσπαθούμε για δημιουργία, εξέλιξη, πορεία προς τα μπρος και ανθρώπινη ανάπτυξη.

Με σεβασμό στον άνθρωπο, στα όνειρα και τις ανάγκες των νέων και με αγάπη σε όλο το οικοσύστημα που μας περιβάλλει γιατί είμαστε όλοι κομμάτι του. Η ζωή μας θέλει «συνοδοιπόρους» και τον καθένα αρχικά «ηγέτη» του εαυτού του.

Όταν έχεις ήθος γνωρίζεις ότι:

«Υπάρχει ένα συμφέρον μεγαλύτερο από το ιδίον. Αυτό των πολλών».

Να τον αγαπάς αυτόν τον τόπο να τον στηρίζεις και να τον υποστηρίζεις….

Και όταν σε ρωτούν από που είσαι να απαντάς με περηφάνια και χαμόγελο!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΌΠΕΙΡΟ

«Το μέλλον δεν το ξέρεις και το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις».

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που ζω, μέχρι και σήμερα στο πανέμορφο Τόπειρο!

Να ζεις στο παρόν…

Με αγάπη, σεβασμό και χαμόγελο.

Υ.Γ: Και μην ξεχνάς ότι….

… σου πάει να παλεύεις.

Σάββας Χατζησταυρίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Νέα πνοή » Τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου Άγγελο Κηλικιώτη.

 

Στην ανοιχτή εκδήλωση «για την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη» που διοργανώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κούλογλου, βρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κ. Νοτοπούλου έκανε μια σύντομη παρέμβαση τονίζοντας μεταξύ άλλων πως με αφορμή το Μακεδονικό ξέσπασαν στην πόλη, ακραίες φωνές που ήταν κλεισμένες για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

«Με αφορμή το Μακεδονικό στην πόλη μας ξέσπασαν ακραίες φωνές που ήταν κλεισμένες για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, βγήκαν, μας σόκαραν, μπήκαν όμως πολύ γερά μέσα στους νέους ανθρώπους. Όταν έγινε ακτιβιστική δράση για το κλίμα σε όλη την Ευρώπη μαζεύτηκαν εκατοντάδες νέοι που διαδήλωσαν μαζικά. Στη Θεσσαλονίκη ήταν 50. Αντίθετα έζησα μια μέρα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου από έξω πέρασαν περίπου 500-600 μαθητές, κάποιοι από αυτους πάνω σε άλογα μοίραζαν φυλλάδια που έλεγαν ότι η δημοκρατία πουλά τη Μακεδονία. Ήταν της μόδας. Ψάχνω να βρω την απάντηση, ποια είναι σημαία που θα σηκώσουν οι νέοι άνθρωποι σήμερα; Πώς θα ξανά πιστέψουμε ότι η Νοτοπούλου δεν είναι αυτό που λένε;», ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Καλωσορίζουμε στην Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση τον Κώστα Κουρτίδη, έναν γνωστό και καταξιωμένο δικηγόρο της Ξάνθης, ο οποίος υπηρετεί για χρόνια τη μάχιμη δικηγορία και έχει τις γνώσεις και τη θέληση να προσφέρει στον τόπο του.