Όπως δείχνουν τα πράγματα, το ΚΙ.ΝΑΛ με την διαγραφεί του Θ. Θεοχαρόπουλου,  μπήκε σε μία πολιτική περιδίνηση η οποία στην ουσία ουδείς μπορεί να μαντέψει το τελικό αποτέλεσμα.

Από την μία έχει διαγραφεί ο αρχηγός του κόμματος της ΔΗ.ΜΑΡ από το ΚΙ.ΝΑΛ και από την άλλη τα στελέχη της ΔΗ.ΜΑΡ, δεν έχουν φύγει από τον κεντροαριστερό συνασπισμό. Ο ίδιος ο Χρήστος Γκαρμπούνης, από τα βασικά στελέχη της ΔΗ.ΜΑΡ στην Ξάνθη, πρωταγωνιστής της συμπόρευσης του ΚΙ.ΝΑΛ  αναφέρει ότι η ΔΗ.ΜΑΡ, δεν έχει φύγει από το ΚΙ.ΝΑΛ. Ποιο συγκεκριμένα, η XanthiTimes.gr, ζήτησε ένα σχόλιο για την διαγραφή από το ΚΙ.ΝΑΛ του Θ. Θεοχαρόπουλου. Ο Χ. Γκαρμπούνης αναφέρει σχετικά:

«Έχουμε πάρει μία θέση υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία εκφράζει την κεντροαριστερά. Από εκεί και πέρα, η διαγραφή του, μπορεί να το δει όλος ο δημοκρατικός κόσμος, κατά πόσο εξυπηρετεί το ΚΙ.ΝΑΛ.

Πιστεύουμε ότι είναι μία λάθος κίνηση η οποία φαίνεται ότι το ΚΙ.ΝΑΛ πυροβολεί τα πόδια του. Εμείς παραμένουμε στο ΚΙ.ΝΑΛ, δεν πήραμε απόφαση να φύγουμε. Είναι γνωστό ότι είμαστε οι πρώτοι που συνέδραμαν για την δημιουργία αυτού του εγχειρήματος της ενότητας της Κεντροαριστεράς, όπως θυμάστε, από τον Αύγουστο του 2015. Εμείς παραμένουμε στο ΚΙ.ΝΑΛ, συμμετέχουμε κανονικά σε όλα τα όργανα και τις διαδικασίες του και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα εκτιμήσει την κατάσταση όλος ο υπόλοιπος κόσμος που είναι οργανωμένος στο ΚΙΝΑΛ.