Ο Βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση το Σάββατο 15 Μαϊου  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA CHANNEL και στην Μαρία Παπάζογλου, με αφορμή το κλείσιμο της διασυνοριακής διέλευσης της Νυμφαίας.

Με ένταση αλλά και αυστηρότητα εξήγησε ότι είναι αδιανόητο να δεχθούμε μια τέτοια απόφαση για μια συνοριακή είσοδο από την οποία διέρχονται πάνω από 1,8 εκ. ΙΧ αυτοκίνητα κάθε τουριστική περίοδο και μάλιστα την ώρα που προτιμάται η ασφάλεια του οδικού τουρισμού, ειδικά από τις Βαλκανικές χώρες και ενώ Ρωσία και Ρουμανία αποφάσισαν να αποκλείσουν την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό για φέτος.

Το θέμα εξήγησε ότι έφτασε ως το γραφείο του Πρωθυπουργού μετά τις παρεμβάσεις των Βουλευτών της ΝΔ.

Αφού διασφαλίστηκε η θετική διάθεση όλων των πλευρών και επισημάνθηκε ως αδυναμία η έλλειψη χώρου ελέγχου επί του κάθετου άξονα, ιδιαίτερα μετά την άρνηση των Βουλγάρων αυτός να γίνεται επί Βουλγαρικού εδάφους, ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε την συμπαράσταση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά.

Έτσι χθες το βράδυ στις 12:30 μετέβησαν στη Νυμφαία ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Στρατηγός της Αστυνομίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Π. Συριτούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μ. Σεβδινίδης οι οποίοι βρήκαν το κατάλληλο σημείο για την διεξαγωγή των ελέγχων, κατέγραψαν τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και απέστειλαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο τις σχετικές εισηγήσεις.

Tαυτοχρόνως τονίζει ότι μόλις σε δύο 24ωρα υπάρχουν οι πρώτες παρεμβάσεις και το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Μαϊου ξεκίνησαν οι εργασίες παρέμβασης στην Νυμφαία που ζήτησαν τα αρμόδια υπουργεία αλλά και ο ΕΟΔΥ για να θεωρηθεί ένας ασφαλής σταθμός και να πραγματοποιηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον covid-19.

Ο κ. Στυλιανίδης τονίζει ότι όταν επικοινώνησε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Μαΐου με την ειδική Επιτροπή του ΕΟΔΥ τον ενημέρωσαν  ότι η Νυμφαία δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τους ελέγχους που απαιτούνται στα σύνορα για τον covid – 19,με αποτέλεσμα να μην είναι στην λίστα των σταθμών που θα άνοιγαν.

Ταυτοχρόνως τονίζει ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες που αφορούν την τοποθέτηση χημικής τουαλέτας ,τις  διαγραμμίσεις αλλά και  περίφραξη για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, τα οποία θα υπόκεινται σε  δειγματοληπτικό έλεγχο τις επόμενες μέρες. Ενώ αναφέρει ότι δυστυχώς η Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είχε την  ηλεκτρολογική σύνδεση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από την περιφέρεια από το Νοέμβριο.

Ενώ η είδηση είναι ότι από ότι φαίνεται μέχρι την Τρίτη θα υπάρξει νέο ΦΕΚ για το άνοιγμα της Νυμφαίας.

Ακολουθεί το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο του ENA