Απευθυνόμαστε στους πολίτες του Δήμου  Ξάνθης.

 

Μετά από επίμονες προσπάθειες και πρωτοβουλίες μας για την συγκρότηση παράταξης με τις αντιμνημονιακες – αριστερές δυνάμεις που δρουν στον Δήμο Ξάνθης, διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό παρ΄ όλες τις προσπάθειες και υποχωρήσεις από μέρους μας. Είναι προφανές, ότι οι υπάρχουσες συνθήκες και η πολιτική ωριμότητα -προς το παρόν- δεν επιτρέπουν την δημιουργία ενός διεκδικητικού αριστερού αντιμνημονιακού μετώπου σε επίπεδο Δήμου.

 

Γιατί αριστερού – αντιμνημονιακού μετώπου; Γιατί πιστεύουμε ότι πολλά προβλήματα της ποιότητας ζωής και διαβίωσης των δημοτών μας, πηγάζουν από την εφαρμογή των μνημονίων και από τις δεξιές πρακτικές της δημοτικής διοίκησης που οι βασικές υπάρχουσες παρατάξεις συμφωνούν και εφαρμόζουν.

 

Οι παιδικές χαρές μειώθηκαν και όσες υπάρχουν ρημάζουν, τα ΚΑΠΗ δεν επαρκούν και δεν χρημοτοδοτούνται, τα αδέσποτα και εγκαταλειμένα ζώα συντροφιάς, πέραν του θέματος φιλοζωίας και πολιτισμού, αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τους πολίτες και ιδιαίτερα για τα παιδιά.

 

Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια δεν συντηρούνται, η διοίκηση (ΔΕΥΑΞ – Πολεοδομία – Τεχνικές υπηρεσίες – Βιβλιοθήκη – Ωδείο  κτλ) διοικούνται με «τσαμπουκά», με τους ημετέρους, με παράνομες προσλήψεις και βέβαια χωρίς καμία αξιοκρατία, με μισθούς μνημονιακούς. Χωρίς ουσιαστική διαφάνεια.

 

Χωρίς καμία πρόβλεψη και μέτρα για τους πιο φτωχούς (που αυξήθηκαν  από την εφαρμογή των νόμων των μνημονίων), όπως τιμή νερού, ΔΕΗ, τροφή, φάρμακα κτλ.

Οι μικρομεσαίοι καταστράφηκαν. Η εικόνα των κλειστών μαγαζιών, που συνεχώς αυξάνονται, είναι καθημερινή.

 

Τα κόκκινα δάνεια της πρώτης κατοικίας και των επαγγελματοβιοτεχνών διαρκώς απειλούν με πλειστηριασμούς.

 

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ανυπόφορο.

 

Για τον πολιτισμό – αθλητισμό, αν δεν υπήρχαν οι ανεξάρτητοι σύλλογοι, προσωπικότητες, δεν θα «κουνιόταν φύλο».

 

Η συντήρηση των σχολείων μας, των νηπιαγωγείων, των παιδικών σταθμών υποχρηματοδοτείται και επαφίεται στους συλλόγους γονέων και  κηδεμόνων. Για την  ανέγερση νέων σχολείων, ούτε λόγος. Ακόμα γίνονται μαθήματα σε κοντέινερ.

 

Η δημοτική αστυνομία ανύπαρκτη.

 

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως και τα καρότσια με τα μωρά αδυνατούν να κινηθούν ανάμεσα από τα τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα που παράνομα καταλαμβάνουν όλο το πλάτος των πεζοδρομίων.

 

Η κίνηση προς την είσοδο της παλαιάς πόλης (το καμάρι μας) κατάντησε αδύνατη από το πλήθος των τραπεζοκαθισμάτων.

 

Οι πεζόδρομοι έγιναν δρόμοι διπλής κατεύθυνσης για μηχανές και αυτοκίνητα.

 

Το περιβάλλον, το πράσινο, τα πάρκα αφέθηκαν στο φιλότιμο των υπαλλήλων, με πενιχρά μεροκάματα.

 

Ενώ άλλες πόλεις της χώρας μας έχουν προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εφαρμογές, στην πόλη της Ξάνθης ακόμα ζούμε στην περασμένη 20ετια. Η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ούτε που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση δεν έκαναν τίποτα για την ισότητα των γυναικών, των μειονοτήτων (Ρομά, Μουσουλμάνων) συμπατριωτών μας καθώς και για τον φραγμό στους ντόπιους φασίστες και ρατσιστές απέναντι στους μετανάστες. Η αντίσταση σε αυτά τα φαινόμενα εκδηλώθηκε μόνο απο τους δημοκράτες συμπολίτες μας,  με κραυγαλέα την απουσία όλης της διοίκησης του Δήμου.

 

Για τους φοιτητές μας, την ζωογόνα πνοή της πόλης σε όλα τα επίπεδα (πολισμό, πολιτικούς προβληματισμούς κτλ) ο δήμος δεν είχε καμία παρέμβαση (φοιτητικές εστίες, λέσχη, φτηνά νοίκια κ.ά.).

 

Πιστεύουμε ότι η υπάρχουσα δεξιά παράταξη και οι άλλες παραφυάδες υποψήφιες παρατάξεις, δεν δούλεψαν για την πρόοδο του δήμου μας, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών. Επίσης η αντιπολίτευση δεν στάθηκε στο ύψος της, με συνεχείς υποχωρήσεις και πάντα στο πνεύμα των μνημονίων.

 

Μετά από όλα τα πιο πάνω η ΛΑΕ Ξάνθης καλεί τους πολίτες του Δήμου, τους ψηφοφόρους μας, τους οπαδούς μας, να ψηφίσουν τα πολιτικά πιο κοντινά μας σχήματα (αριστερά – αντιμνημονιακά) για τον Δήμο Ξάνθης, όπως είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Διατηρώντας κάποιες αντιθέσεις μας για ορισμένες μέχρι τώρα παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μέχρι σήμερα σοβαρή παρουσία της με τον εκπρόσωπό της, μας δίνει τα εχέγγυα μιας αντίστασης στην διαφαινόμενη πορεία του Δήμου μας.

 

Αυτό το κάλεσμα είναι αυτονόητο, ότι δεν διαγράφει με τίποτα τις όποιες πολιτικές διαφορές έχουμε με τα άλλα κόμματα που στηρίζουν ή θα στηρίξουν τον Συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης ή οποιοδήποτε άλλο αριστερό – αντιμνημονιακό πατριωτικό σχήμα προκύψει για τον Δήμο μας.