«Η άνιστι χροιά της Άνοιξης», στο Κτήμα «Βουρβουκέλη».

Το κτήμα Βουρβουκέλη για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι είναι στο πλευρό της κοινωνίας και αυτό δένει με την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Οδυσέας Βουρβουκέλης στο παρελθών. Η φιλοξενία στο κτήμα ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος είναι άρρηκτα συνδεμένο με την λογική παραγωγής ποιοτικού παραδοσιακού κρασιού.

Η οικογένεια Βουρβουκέλη ψάχνει στην ιστορία των αιώνων της περιοχής για ποικιλίες αμπελιού που δίνουν το αυθεντικό θρακιώτικο κρασί που στο διάβα του μέσα από τους αιώνες, αφήνει τα δικά του ίχνη.

Πολύ συχνά το κτήμα Βουρβουκέλη φιλοξενεί δράσεις όπως ποδηλατοδρομίες, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αγαστά δεμένα – αγκαλιασμένα με την στόφα της ψυχοσύνθεσης τους και της αγάπης τους για τον τόπο τους – τόπο μας.

Οι άνθρωποι από το κτήμα Βουρβουκέλη δεν είναι απλά επαγγελματίες που προσδοκούν στο κέρδος – λογικό άλλωστε για μία επιχείρηση- αλλά αυτό το προσδοκώμενο κέρδος διαχέετε μέσα από τις ποιοτικές δράσεις όπως  η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Η άνιστι χροιά της Άνοιξης», στο Κτήμα «Βουρβουκέλη» στην κοινωνία.

Αξίζει η κοινωνία της Ξάνθης, της Θράκης και της Ελλάδος, να αγκαλιάσει τους ανθρώπους από το κτήμα Βουρβουκέλη και να μοιραστεί μαζί τους τον καθημερινό τους αγώνα, την τριβή τους με τον πολιτισμό, την ανάδειξη των ηθών και εθίμων  αυτού του ευλογημένου τόπου που ακούει στο όνομα Θράκη, Ξάνθη, Άβδηρα.

Ας είμαστε όλοι εκεί.