Χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Α.Μ.Θ.


ΣΧΟΛΙΟ: Θα προλάβει η ΑΜΘ να πάρει αυτά τα χρήματα με δεδομένο ότι στις εκλογές που έρχονται ο κύριος Γιαννακίδης δεν θα είναι όχι μόνο υπουργός αλλά ούτε και βουλευτής;Άντε και τα πήρε θα προλάβει τον χειμώνα που έρχετε να θωρακίσει τον Έβρο;

Και άντε ο κ. υφυπουργός λέει αυτά που λέει στα πλαίσια των προεκλογικών του υποχρεώσεων αλλά η Περιφέρεια τα πιστεύει; Και γιατί το υπουργείο του δεν τα έδινε τόσα χρόνια; Περίμενε την προεκλογική περίοδο για να τα δώσει;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την αύξηση του Προϋπολογισμού κατά 2.000.000 για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών και επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Η τροποποίηση του Προϋπολογισμού, μετά από σχετικό αίτημα, κρίθηκε αναγκαία λόγω των εκτεταμένων καταστροφών και των έντονων καιρικών φαινομένων που καλείται συχνά να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Αφορά σε εργασίες όπως συντηρήσεις-ενισχύσεις-επισκευές αναχωμάτων, καθαρισμοί ρεμάτων-αποστραγγιστικών τάφρων, διευθετήσεις χειμάρρων και ποταμών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών κ.α. για την αποκατάσταση ή την πρόληψη καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου.