Σπέκουλα από Γενί Σαφάκ με fake news από την Ξάνθη

-Παρέμβαση Ιρφάν Χατζηγγενέ

Είναι βέβαιο ότι αυτού του είδους τα επεισόδια νεαρών ατόμων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και προπάντων να μην γίνεται σπέκουλα από αυτούς που θέλουν την Θράκη και ιδιαίτερα την Ξάνθη διαιρεμένη.
Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί από την μειονότητα, προσπαθούν  “κατ εντολή” του προξενείου να σπείρουν το μίσος στην κοινωνία της Ξάνθης, έχοντας “αβάντα” τον  μειονοτικό τύπο και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης της Άγκυρας και κάποιοι θα πρέπει να προσέχουν τι λένε και τι μηνύματα στέλνουν στην Άγκυρα.
Τι αναφέρει η ιστοσελίδα Xanthinea.

Μια είδηση η οποία μεταδόθηκε με εντελώς αυθαίρετο τρόπο και αποδόθηκε σε συγκεχυμένες πληροφορίες αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» της Τουρκικής προπαγάνδας, που βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτύξει την ακραία ρητορική της.

Όλα ξεκίνησαν όταν μεταδόθηκε μια πληροφορία για «ρατσιστική» επίθεση σε βάρος ανηλίκου στην περιοχή της Παλιάς Πόλης και μάλιστα γινόταν αναφορά για μια πολυπληθή ομάδα νέων που ξυλοκόπησε έναν ανήλικο.

Μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά, η εν λόγω περίεργη είδηση αναμεταδόθηκε από το σύνολο του μειονοτικού Τύπου στην περιοχή, μιας και υπήρξε αναφορά πως το θύμα της επίθεσης ήταν από τη μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης. Δεν άργησε να εμφανιστεί και η σπέκουλα από πλευράς της Άγκυρας, με τα φιλικά προσκείμενα ΜΜΕ της κυβέρνησης Ερντογάν να αναγάγουν το συμβάν σε μείζον πολιτικό ζήτημα, κάνοντας λόγο για μια άκρως ρατσιστική επίθεση.

Ωστόσο από Αστυνομικές πηγές αλλά και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αναφορές που αρχικώς μεταδόθηκαν δεν αποδίδονται στην πραγματικότητα.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης για ένα περιστατικό ξυλοδαρμού το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής και στο οποίο ενεπλάκησαν 4 άτομα, με έναν ανήλικο να έχει υποστεί απλές σωματικές βλάβες.

Συνοδευόμενος από τη μητέρα του ο νεαρός μετέβη στο ΓΝΞ όπου εξετάστηκε από το ιατρικό προσωπικό και ακολούθως έλαβε εξιτήριο. Μάλιστα, ο νεαρός δεν προσδιόρισε στην αναφορά του τα άτομα που του επιτέθηκαν ούτε αναγνώρισε τους θύτες. Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο κάποιοι επιχειρήσαν να το χαρακτηρίσουν άμεσα ως ρατσιστική επίθεση, αν και αυτό προς το παρόν δεν προκύπτει, αλλά ερευνάται.

Σπέκουλα από Γενί Σαφάκ

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ της Τουρκίας δεν άργησε να αναλάβει δράση, κάνοντας λόγο μάλιστα για μια «τουρκική οικογένεια» η οποία ζει στην Ξάνθη και δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.

«Οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του Τύπου της χώρας με στόχο την Τουρκία αποτυπώθηκαν στους δρόμους ως βία», σχολιάζει η εφημερίδα.

Μάλιστα κάνει λόγο για μια ομάδα 20 ατόμων η οποία ξυλοκόπησε άγρια τον ανήλικο «Τούρκο», όπως τον αποκαλεί, και ισχυρίζεται ότι «τον άφησαν αιμόφυρτο». Μάλιστα στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου της παράνομης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Τι αναφέρει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγγενέ ο οποίος τοποθετείται προσεκτικά στο εν λόγω θέμα.

Είναι θλιβερό όταν νεαρά παιδιά εμπλέκονται σε καυγάδες και ασκείται βία σε τέτοια βαθμό, που να χρειάζεται ακόμη και ιατρική παρακολούθηση.

 

Η ομάδα των εφήβων που ξυλοκόπησε τον επίσης έφηβο μουσουλμάνο στην πόλη της Ξάνθης, ήδη θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, αφού οι γονείς του θύματος έχουν κάνει τις απαραίτητες νομικές κινήσεις, όμως το ζήτημα δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.

 

Πρέπει όλοι εμείς οι ενήλικες να διδάξουμε στα παιδιά μας όλα αυτά για τα οποία παλεύουμε τόσα χρόνια και δεν είναι άλλα από την αρμονική συνύπαρξη και την συμπόρευση όλων των ανθρώπων στον τόπο μας.

 

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για τη ζωή κάθε ανθρώπου, αλλά ως γονείς και ως ενήλικες οφείλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας και να ζητούμε και τη βοήθεια των ειδικών εφόσον χρειάζεται, προκειμένου να τα βοηθούμε να μπαίνουν στην ενήλικη ζωή τους ομαλά και απαλλαγμένα από αρνητικά συναισθήματα όπως αυτά του ρατσισμού και της άσκηση με σωματικής βίας.

 

Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό, όμως καλώ όλους και όλες μας να προβληματιστούμε και να πράξουμε ο καθένας αυτό που οφείλει ώστε ο κόσμος μας να γίνεται συνεχώς ομορφότερος και όχι άγριος.                                             

 

Με εκτίμηση

                        

                                                Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ