Δημοσθένης Σταματιάδης: Έκανα αυτό που ένοιωσα.

Με σαφής έμμεσες πλην σαφής αιχμές κατά της κυρίας Ούτση, ο Γραμματέας Συντονιστικής ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημοσθένης Σταματιάδης παραιτήθηκε από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Απαντώντας στο ερώτημα της xanthitimes.gr για το ποιοι ακριβώς ήταν οι λόγοι της παραίτησης του ανέφερε: «Η αιτία, έπνιγα μέσα μου το μακεδονικό τόσο καιρό. Πιεζόμουν τόσο πολύ. Όλοι στο δρόμο μου το λέγανε. Η αλλαγή πολιτικής γραμμής. Στην Θράκη, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει και δυστυχώς είμαστε και εμείς συνεργοί και δεν ήθελα  να έχω και εγώ αυτήν την ευθύνη»

Αυτός ήταν ο ένας λόγος που τον ανάγκασε να παραιτηθεί. Στην συνέχεια ο Δημοσθένης Σταματιάδης, κάνει αναφορά στον κυριότερο λόγω της παραίτησης του «φωτογραφίζοντας» την κ. Ούτση Χρύσα μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά:  «και επίσης ένα πρωτοκλασάτο πολιτικό στέλεχος του κόμματος μας, έκανε την εξής δήλωση, ότι δεν πρέπει να υψώνετε η Ελληνική σημαία σε Ελληνικό έδαφος από την στιγμή που δεν δόθηκε η έγκριση. Αυτή η δήλωση είναι απαράδεκτη και έγινε η αιτία να με σταματούν συμπολίτες μας έξω στο δρόμο και με βρίζανε και μου λέγανε ότι και εσύ συνηγορείς σε αυτήν την δήλωση γιατί όπως και να το κάνουμε, μία τέτοια δήλωση ενός σημαντικού προσώπου που παίζει σημαντικό ρόλο στην Θράκη και έχουν ενισχύσει την δύναμη της, φαίνετε  ότι  και άγω συνηγορώ σε αυτήν την δήλωση, κάτι που δεν ισχύει. Περίμενα από τα κεντρικά να υπάρξει κάποια αντίδραση, δε υπήρξε τίποτε, ενώ τους είχα ενημερώσει ότι αυτές οι δηλώσεις εδώ στην Θράκη, σε μία ευαίσθητη περιοχή, είναι ανεπίτρεπτες. Αδιαφόρησαν  και έκρινα σωστό να παραιτηθώ».

Ήδη πληροφορούμεθα ότι του έχουν γίνει κρούσεις από αυτοδιοικητικά σχήματα της Ξάνθης αλλά περιμένει τις εξελίξεις.