Εξαπλώνονται σε όλα τα χωριά του Έβρου οι λαθρομετανάστες. Οι διακινητές επιλέγουν νέες διαδρομές

Εξαπλώνονται πλέον σε όλα τα χωριά του Έβρου οι λαθρομετανάστες που περνούν κατά εκατοντάδες καθημερινά στον Έβρο απ’ την Τουρκία μέσω του ποταμού και το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνο στα παρέβρια χωριά και την Ορεστιάδα με το Διδυμότειχο.

Όπως δείχνουν τα πράγματα υλοποιείτε το σχέδιο της Άγκυρας για μουσουλμανοποίηση της Θράκης προκειμένου να πιεστεί η ανίκανη κυβέρνηση και να συνεχίσει να υποχωρεί στις απαιτήσεις της.  Σύμφωνα με το Eyros-news.gr αυτό δείχνουν οι καταγγελίες και τα στοιχεία που έχει  στην διάθεση του και επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι οι διακινητές στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τα… μπλόκα της αστυνομίας, κυρίως των συνοριοφυλάκων που έχουν ως κύρια αποστολή την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης, επιλέγουν καινούργιες διαδρομές. Όπως για παράδειγμα τα χωριά του Ερυθροποτάμου, δίπλα στον οποίο κινούνται σχεδόν καθημερινά όσοι περνούν στην περιοχή μας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο Παλιούρι του Διδυμοτείχου που βρίσκεται προς την πλευρά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων και συγκεκριμένα 6 περίπου χιλιόμετρα από αυτά, τον τελευταίο καιρό δεκάδες λαθρομετανάστες εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα στο χωριό, Αλλά και στα διπλανά ή απέναντι χωριά της περιοχής έγινε το ίδιο, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι. Αντίθετα αποφεύγονται οι Μεταξάδες, μια και εκεί υπάρχει έδρα Συνοριοφυλακής.

Οι διακινητές λοιπόν τους κατευθύνουν με οδηγίες από την πλευρά εκείνη, ώστε απ’ τον δρόμο που περνάει παράλληλα στα σύνορα με την Βουλγαρία και μέσω του ορεινού όγκου της περιοχής του Σουφλίου οδηγεί στις Σάππες, να βρίσκονται στη Ροδόπη. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, πως στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αυξάνονται οι συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών σε εκείνες τις περιοχές και μάλιστα γίνονται ατυχήματα με τα οχήματα τους, λόγω των απόκρυμνων σημείων που υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής.