Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η τελευταία επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα, έδειξε ότι όλα αυτά τα χρόνια που ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στην δίνη της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια,  αιτία είναι το δίδυμο της συμφοράς για τους Έλληνες. Η «φράου» Μέρκελ και ο «πρώτη φορά αριστερά» κ. Τσίπρας.

Από τις δηλώσεις των δύο πολιτικών φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ηλίθια και ά-λογη συμπεριφορά των δήθεν αριστερών κυβερνόντων, εξυπηρέτησε τους σχεδιασμούς της Γερμανίας στον μέγιστο βαθμό, αφού η πίεση και επιβολή μέτρων από την πλευρά της Γερμανίας είχε έναν και μόνο σκοπό. Δηλαδή τον έλεγχο των δρομολογίων του φυσικού αερίου από την Μεσόγειο μέσω Σκοπίων με προορισμό την Γερμανία και την επιτέλους απελευθέρωση της από το ρώσικο αέριο.

Το «καλό» παιδί ο Τσίπρας, παραχώρησε τζάμπα στην Γερμανία αυτήν την δυνατότητα, δηλαδή του ελέγχου στα Βαλκάνια, δίνοντας στην ουσία τα Σκοπια έτσι ακριβώς όπως αυτό βόλευε στην καγκελάριο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία θα ορίσει τοποτηρητή των Σκοπίων την φίλη Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της Ελλάδος στην περιοχή.

Στο ερώτημα αν η χώρα μας από τα τεράστια οφέλη που θα έχει στο μέλλον η Γερμανία κέρδισε κάτι, η απάντηση είναι ξεκάθαρη εκ τυ αποτελέσματος. Τίποτα απολύτως.

Παρά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στην Μέρκελ και την παράδοση μέσω των Σκοπίων της διέλευσης του φυσικού αερίου της Μεσογείου, κάτι που πολλές φορές επισημάναμε στα άρθρα μας, η Ελλάδα, εκτός του ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη της Γερμανίας να απεξαρτηθεί από το Ρώσικο φυσικό αέριο, θα μπορούσε να πιέσει για κάποιες αναπροσαρμογές  στον οικονομικό τομέα όπως κούρεμα του χρέους, μείωση ΦΠΑ, προσφυγικό και πολλά άλλα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του Έλληνα.

Δυστυχώς η Ελλάδα, εξακολουθεί να βρίσκεται στα μνημόνια, ανεξάρτητα από το τι λένε οι παρατρεχάμενοι του Α. Τσίπρα, και το επόμενο μνημόνιο είναι θέμα χρόνου.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παράδωσε στην Γερμανία τα Σκόπια αμαχητί.

Το τραγικότερο όλων, ξεπούλησε την ιστορία της Μακεδονίας με ότι αυτό συνεπάγεται στο μέλλων για την υπόσταση της Ελληνικότητας στην περιοχή.

Αυτό ήθελε να πετύχει η Μέρκελ για τον λαό της και αυτό πέτυχε.

Πίεσε την κυβέρνηση της Ελλάδος η οποία ζαλισμένη από τα καλά της εξουσίας, ποτισμένη με ιδέες περί του τρόπου διοίκησης αλλά Στάλιν, αποφάσισε να της κάνει την χάρη για … τον λαό, χωρίς τον λαό.

Η επίσκεψη της Μέρκελ έριξε τις μάσκες.

Δώσαμε σαν Χώρα τα πάντα για να μας χτυπήσει απαλά την πλάτη η «φράου» Μέρκελ και να θυμίσει για μία ακόμη φορά, πόσο «καλό» παιδί είναι ο «επαναστάτης» Τσίπρας.