Π. Καρβουνόπουλος

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖ Χουσείν Ζεϊμπέκ συχνά απασχολεί με τις απόψεις του για θέματα που έχουν να κάνουν με τη Θράκη και τα θέματα της μειονότητας. Σε εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ 3 ο κ.Ζεϊμπέκ εξέφρασε τις ανησυχίες του για το θέμα των μουφτήδων . Ίσως δεν γνωρίζει το θέμα όσο καλά πρέπει. Γι΄ αυτό και το “φροντιστήριο” που του κάνει η Χρύσα Ούτση, στέλεχος των ΑΝΕΛ στη Θράκη που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα είναι απαραίτητο.

Γράφει:

Σε εκπομπή της ΕΡΤ3 λέχθηκε από τον βουλευτή του Σύριζα Ξάνθης κ.Χουσείν Ζειμπέκ μεταξύ άλλων ότι με τον διορισμό Τοποτηρητή Μουφτή υπάρχει υποβάθμιση του ρόλου του. Επειδή δεν υπήρχε αντίλογος και ακούστηκε αυτό στην δημόσια τηλεόραση, νιώθω χρέος προς το θεσμό να διαψεύσω την δημοσία προσωπική του εκτίμηση.
Ο Τοποτηρητής Μουφτής είναι ακριβώς το ίδιο με τον Μουφτή και το ελληνικό κράτος δεν έκανε καμία υποβάθμιση στον θεσμό! Η διαφορά είναι μόνο στον τρόπο ανάδειξης- ο Μουφτής διορίζεται από 10μελους επιτροπή ενώ το τοποτηρητής Μουφτής χωρίς αυτή την γνώμη. Το κυριότερο δε οι αποφάσεις του τοποτηρητή Μουφτή έχουν ακριβώς την ιδία εγκυρότητα για το κράτος μας.
Οι υπόδικοι τώρα παρακρατικοί Μουφτήδες που εκλέχθηκαν σε τζαμιά ανά χείρας με αδιευκρίνιστο εκλογικό σώμα, εξαιρώντας από την διαδικασία τις γυναίκες και λογοδοτούν στην Άγκυρα ΠΟΤΕ δεν θα είναι ανώτεροι ή ίσοι με τους διορισμένους από την Ελληνική πολιτεία.

ΟΥΤΣΗ ΧΡΥΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.