Πότε θα συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια της Ξάνθης για τα ενέχυρα του Υπερταμείου;

Μαθαίνουμε ότι σε άλλους δήμους της Ελλάδος, γίνονται συνεδριάσεις για τα ακίνητα του δημοσίου που με «νταβατζίδικο» τρόπο, πέρασαν στα χέρια των τοκογλύφων.

Μέσα σε όλη αυτήν την ιστορία, 88 ακίνητα της Ξάνθης, περιουσιακά  στοιχεία των Ξανθιωτών περιήλθαν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων, προκειμένου να «αξιοποιηθούν». Δηλαδή να πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές.

Μέσα σε αυτόν τον κατάλογο όπως πληροφορούμεθα, υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία των Ξανθιωτών που η αξία τους δεν εκτιμάτε μόνο σε χρήμα,  αλλά έχουν ηθική αξία και έχουν να κάνουν με την ιστορική οντότητα της Ξάνθης.

Παρόλα αυτά, οι δήμαρχοι της Ξάνθης, ως οι εκφραστές κατά τα άλλα του λαού και της άμεσης δημοκρατίας, εκτός του ότι δεν μπήκαν στον κόπο για να δουν τι ακριβώς έχουν μετά την ληστεία του υπερταμείου αλλά. και για την τιμή των όπλων δεν έκαναν μία συνεδρίαση ή να εκδώσουν ένα ψήφισμα.

Είναι στις προθέσεις των δημάρχων Ξάνθης, πλην Μύκης, που προφανώς με την συμπεριφορά του δημάρχου, φαίνετε ότι δεν ανήκει στην Ξάνθη αλλά, στην «Ανατολή», να κάνουν μία και δύο συνεδριάσεις αν μη τι άλλο να μάθει ο Ξανθιώτικος λαός τι ακριβώς του κλέψανε και τι του αφήσανε;

Ή οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκλεκτοί του λαού της Ξάνθης θα προτιμήσουν το ποδόσφαιρο, το καφέ ή το τσιπουράκι μπας και αλιεύσουν κανένα ψηφαλάκι;