Καλώς ήρθες «πρωτάκι»

Επίσημη πρώτη η 11η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των μαθημάτων στην Ξάνθη όπως και σε όλα τα σχολεία και ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» είτε αφορά το δημοτικό είτε αφορά το Γυμνάσιο και Λύκειο.

Οι νεαροί μαθητές, με ανάμεικτα συναισθήματα παρακολούθησαν την όλη διαδικασία της έναρξης της σχολικής τους ζωής και οι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην δήλωση Γαβρόγλου που θέλει οι μαθητές να πηγαίνουν στις εννιά στο σχολείο για να προλαβαίνουν να κοιμούνται, χαρακτηρίζοντας μάλιστα οι συνδικαλιστές «φτηνή» δικαιολογία του Υπουργού για να «κόψει» ώρες από το ολοήμερο σχολείο.

Κατά τα άλλα η μέρα κύλησε στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τον καθιερωμένο αγιασμό και τον νου των γονιών στα έξοδα που ξεκινούν λόγω της υφιστάμενης εδώ και μία δεκαετία περίπου, οικονομικής κρίσης.

Οι τιμές στα σχολικά είδη όπως αναφέρουν οι καταστηματάρχες στην πόλη δεν διαφέρουν από τις περσινές παρόλη την αύξηση του χαρτιού.

Οι επαγγελματίες της πόλης είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τους γονείς στο δύσκολο έργο του εφοδιασμού των παιδιών τους  με τα αναγκαία σχολικά είδη.