Γιορτές Παλιάς πόλης ΤΕΛΟΣ

Για μία ακόμη χρονιά έλαβαν τέλος οι γιορτές παλιάς πόλης και σε γενικές γραμμές ήταν από τις καλλίτερες από άποψη οργάνωσης, προγράμματος και επισκεψιμότητας παρόλο που το τελευταίο τριήμερο ο καιρός κάπως «μπέρδεψε» τους συλλόγους και τους επισκέπτες.

Μικροπροβλήματα εμφανίσθηκαν με τους συλλόγους και τα σημεία που «στηθήκαν». Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε κάποιοι ιδιοκτήτες, «εκβιαστικά» θα έλεγε, κανείς ζήτησαν υπέρογκα ποσά για ενοίκιο μιας εβδομάδος, παρόλο που κάποιοι από αυτούς, δεν πληρούν στις εγκαταστάσεις τους τις πολεοδομικές προδιαγραφές.

Επίσης ακούστηκαν κάποια παράπονα από τους κατοίκους της παλιάς πόλης όπως ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στα θέματα παρκινγκ και κάποια μειοψηφία συλλόγων που είχαν την μουσική τους σε μεγάλη ένταση. Σε γενικές γραμμές οι σύλλογοι πειθάρχησαν στα συμφωνημένα και η ένταση της μουσικής έκλεινε στα προσυμφωνημένα χρονικά περιθώρια.

Οι επαγγελματίες της πόλης «ζεστάθηκαν» αφού το ύψος των συναλλαγών σε τρόφιμα και είδη εστίασης ήταν ικανοποιητικό.

Δεν καταγράφηκαν «τζίροι» από τους συλλόγους όπως τις προηγούμενες χρονιές όμως ήταν ικανοί να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους.

Οι έλεγχοι από την πλευρά των οικονομικών οργάνων της Ξάνθης ήταν «κόσμιοι» και δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Οι γιορτές παλιάς πόλης έτσι όπως είναι δομημένες εδώ και δεκαετίες ήταν πετυχημένες.

Ο λαός της Ξάνθης είχε την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά σχήματα που παρέπεμψαν στην διασκέδαση.

Οι επαγγελματίες της πόλης κινήθηκαν.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, κατάφεραν να καλύψουν το κόστος των στολών για το καρναβάλι της Ξάνθης.

Το προσωπικό του Κέντρου Πολιτισμού και της καθαριότητος ήταν επί ποδός.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ; ΟΧΙ

Στο ερώτημα να αλλάξει κάτι η απάντηση είναι γιατί;

ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΚΑΤΙ; ΝΑΙ

Να ακουστούν προτάσεις όπως να εμπλουτισθούν οι δράσεις και να προστεθούν περισσότερα σημεία όπου η τέχνη, η κουλτούρα θα μπορούσε να συμβαδίσει ακόμη και η κλασική μουσική, ακόμη και η «λάιτ» διατροφή, έξω από τα σουβλάκια και πιστεύουμε ότι κανένας δεν απαγόρεψε σε κανέναν να εισηγηθεί και να οργανώσει κάτι παρόμοιο. Άρα οι φωνές των «προοδευτικών» είναι εκ του περισσού και ίσως εκ του πονηρού, αφού κανένας δεν απαγόρεψε σε κανέναν να προτείνει δράσεις της αρεσκείας του στο όλο σχεδιασμό του Κέντρου πολιτισμού. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Πασχάλης Λύρατζης και οι συνεργάτες του δεν θα αρνηθούν σε κανέναν να λειτουργήσει «κουλτουριάρικα» κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης. Όχι όμως να απαιτούν κάποιοι, να σταματήσουν να γίνονται έτσι όπως γίνονται οι γιορτές παλιάς πόλης  τις τελευταίες δεκαετίες για να μπορέσουν να «ψαρέψουν» μελλοντικά ψήφους από τους «προοδευτικούς».