Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

 

Γράφει ο Π. Λ. για τις αρχαιότητες των Αβδήρων σε σελίδα του στην κοινωνική δικτύωση: «Πανέμορφος τόπος απίστευτη θέα εγκαταλελειμμένη η τεράστια αρχαία ακρόπολη ετοιμόρροπα τείχη, γεμάτο χόρτα όλος ο χώρος, κατεστραμμένα μνημεία, πινακίδες πουθενά ,μόνο δύο κορδέλες που δείχνουν τον κίνδυνο της κατάρρευσης…Το τοπίο απλά Μ Α Γ Ι Κ Ο».

Εμείς απλά θέλουμε να προεκτείνουμε την σκέψη μας με αφορμή τα Δελτία Τύπου της Αστυνομίας όπου, όταν πολίτες κλέβουν αρχαιότητες, ο πέλεκυς του νόμου είναι πολύ βαρύς και ορθώς. Ο πολίτης που κλέβει αρχαιότητες χαρακτηρίζεται αρχαιοκάπηλος, διασύρετε και τις περισσότερες των περιπτώσεων το έγκλημα του το πληρώνει με τον εγκλεισμό του στην φυλακή και έτσι πρέπει να είναι. Δεν μπορεί κανένας να κλέβει, ρημάζει και να σβήνει από την ιστορία, λαμπρές της σελίδες. Μέχρις εδώ σωστά η πολιτεία με την επιβολή του νόμου προστατεύει την Εθνική κληρονομιά.

Αλήθεια, ο νόμος, τι ποινή προβλέπει για αυτούς που έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν, αναδείξουν, συντηρήσουν την εθνική κληρονομιά και δεν το πράττουν;

Γιατί εκθέτουν σε κίνδυνο την δημόσια Εθνική Περιουσία; Οι εισαγγελικές αρχές δεν πρέπει να κινούνται αυτεπάγγελτα κατά αυτών που δεν προστατεύουν την κληρονομιά των Ελλήνων και επιτρέπουν, κατά την ταπεινή μας άποψη, ως ηθικοί αυτουργοί, να γίνεται ένα έγκλημα κατά της ιστορίας της Ελλάδος; Δεν είμαστε νομικοί και δεν γνωρίζουμε την σχετική νομοθεσία. Απλά θέτουμε ένα ερώτημα.

Άραγε ο νομοθέτης που πολύ σωστά ζητά την παραδειγματική τιμωρία των αρχαιοκάπηλων, γιατί δεν πράττει το ίδιο και για αυτούς που έχουν την ευθύνη να προστατεύουν την Εθνική μας κληρονομιά και δεν το κάνουν;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

ΦΩΤΟ: ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΛΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ