Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δυστυχώς για τον τόπο, αν υπήρχε Ελληνική  κυβέρνηση, θα μπορούσε να πάρει από την Γερμανία όχι μόνο ελάφρυνση χρέους, όχι μόνο το όνομα Μακεδονία πίσω, όχι μόνο την ιστορία μας, αλλά ακόμη και διαγραφή του χρέους καθώς και του ονόματος FYROM.

Όταν η θυσία της Μακεδονίας στην κυριολεξία πουλιέται “μπιρπαρά” για να αποκτήσει έξοδο στην Μεσόγειο μέσω του Αξιού η Γερμανία και αυτήν την μπίζνα του αιώνα η Ελλάδα δεν την εκμεταλλεύεστε τότε  οι πολιτικοί της, θα πρέπει να δέσουν ένα σκοινί στο λαιμό τους και να κρεμαστούν.

Το σχέδιο της Γερμανίας για έξοδο στην Μεσόγειο μέσω του του Δούναβη – Αξιού υπάρχει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Τότε εγκατέστησε τους Βουλγάρους στην Μακεδονία και την Θράκη για να ελέγχει την όλη διαδρομή Βερολίνο – Θεσσαλονίκη και για να χρησιμοποιήσει τα στρατεύματα της στην Βόρειο Αφρική στην προσπάθεια να “δέσει” τα λιμάνια της και να ελέγχει τον δρόμο Βερολίνο Θεσσαλονίκη Αλεξάνδρεια – Μέση Ανατολή.

Τα πράγματα άλλαξαν, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος βρήκε ηττημένους τους Γερμανούς και ότι δεν κατάφεραν τότε με τα όπλα, το κατάφεραν με την υποδούλωση των Σκοπίων και φυσικά τις εθελόδουλες Ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες ενώ γνώριζαν τα συμφέροντα της Γερμανίας δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να αξιοποιήσουν το μεγάλο χαρτί και που πονάει το Δ Ράιχ και ακούει στο όνομα που λέγετε Σκόπια.

Μία μοναδική ευκαιρία της Ελλάδος χάθηκε για πάντα.

Δώσαμε ως Χώρα το όνομα, την ιστορία μας και σε λίγο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αν αυτό δεν λέγετε προδοσία τότε τι;