Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και η εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ εκφράζουν την στήριξη τους στους συλληφθέντες από την Τουρκία Στρατιωτικούς και στις οικογένειες τους.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του καυτηριάζει την Κυβέρνηση η οποία δεν έδειξε την δέουσα αποφασιστικότητα προσπαθώντας παράλληλα να το εκμεταλλευτεί το όλο θέμα  κομματικά.

Στην ίδια ανακοίνωση οι Πομάκοι της Ελλάδος, επίσης καυτηριάζουν το DEB λέγοντας ότι αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι «τσιράκι» της Τουρκίας και παράγοντας αποσταθεροποίησης στην Θράκη.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων και η εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ, καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους. Το τουρκικό κράτος δεν κουράζεται να επιβεβαιώνει την εικόνα που έχουμε για αυτό.

 

Η ελληνική κυβέρνηση εκτός από τις κούφιες επικοινωνιακού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις, θα πρέπει να δείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, ώστε το διεθνές κόστος για την Τουρκία, από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων, να καταστεί πολύ υψηλότερο από τα τυχόν πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό της.

 

Ταυτόχρονα εκφράζουμε και την οργή μας για τη στάση του τουρκόστροφου ψευδο-μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB), το οποίο δεν άρθρωσε τον παραμικρό λόγο, μη τυχόν και θυμώσει ο μεγάλος σουλτάνος. Για άλλη μια φορά ξεσκεπάζεται το αληθινό του πρόσωπο και ο αποσταθεροποιητικός του ρόλος στην περιοχή.

 

ΞΑΝΘΗ 20/03/2018

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΜΑΚΩΝ

 

ΑΧΜΕΤ ΙΜΑΜ

ΚΕΜΑΛ ΦΑΡΖΛΗ