Συνελήφθησαν 2 άτομα, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στη Γερμανία με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου ατόμου

 Συνελήφθησαν χθες (17-3-2018), στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα  Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Ειδικότερα:

  • Χθες το πρωί, ο 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας, με τη χρήση διαβατηρίου των γερμανικών αρχών που ανήκει σε άλλο άτομο.
  • Χθες το μεσημέρι, ο 36χρονος υπήκοος Πακιστάν μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των αρχών του Πακιστάν, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Στουτγκάρδη Γερμανίας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 Συνελήφθη χθες (19-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα στην ενδοχώρα δεκαοκτώ(18) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Πέπλου – Βρυσούλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 35χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγει.

Στη συνέχεια, το όχημα ακινητοποιήθηκε εντός ρέματος, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.