Το Δ Σ.Σ. Στρατού υποδέχτηκε την πολεμική του σημαία.

Επιτέλους το ΔΣΣ,  μετά από 101 χρόνια αναμονής, απέκτησε την δική του πολεμική σημαία σε μία λιτή αλλά λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΔΣΣ την Παρασκευή το πρωί.

Το ΔΣΣ υποδέχτηκε την σημαία που θεωρεί ότι είναι ύψιστη τιμή για το προσωπικό του. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημείωσε ο Στρατηγός Διοικητής Γ. Καμπάς το ΔΣΣ φέρει την δική του πολεμική σημαία και αναγνωρίζεται η διαχρονική και ιστορική διαδρομή του.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το ΔΣΣ είναι στο ποιο σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής γης και υπερασπίζεται την Θράκη και μέσω αυτής όλη την Χώρα. Όπως σημείωσε ο κ. Καμπάς, «είμαστε η αιχμή του δόρατος της χερσαίας αμυντικής σχεδίασης της πατρίδος μας και δεν είναι δυνατόν το Σώμα να μην έχει μία πολεμική σημαία την οποία και παρέλαβα χθες από την Λάρισα με εντολή του ΥΕΘΑ, οπότε σήμερα, τελούμε την υποδοχή της στο Σώμα και όλη την Θράκη. Εμείς ορκιστήκαμε σε αυτή την σημαία να δώσουμε και το αίμα μας αν χρειαστεί, πέρα από αυτό όμως, αυτή η σημαία αντικατοπτρίζει το κοινωνικό και Εθνικό έργο που επιτελεί το ΔΣΣ στην περιοχή».

Η τελετή έλαβε τέλος με τις τιμητικές διακρίσεις Αξιωματικών και Υπαξιωματικών για την προσφορά τους.

Παρόντες ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου, ο νέος Πρέσβης της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και η τοπική πολιτική ηγεσία.

Ακολούθησε λιτή δεξίωση.