Ερώτηση σχετικά με την Γέφυρα Κιμμερίων Ξάνθης

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Γέφυρα Κιμμερίων Ξάνθης»
Συνεχίζει να παραμένει ανεκτέλεστο έργο η γέφυρα των Κιμμερίων στην Ξάνθη όπου στο παρελθόν προεκλογικά η Δημοτική Αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει νέα  και είχαν δημοσιευθεί και σχετικές φωτογραφίες και ανάλογες μεγαλόστομες δηλώσεις. Η ευθύνη επιμερίζεται σε όλους τους συμβούλους και παρατάξεις που προέρχονται από τα Κιμμέρια και που δυστυχώς το μόνο τους μέλημα,  εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πώς να μετατρέψουν την δημοτική Κοινότητα των Κιμμερίων σε μια πραγματική πληγή και όπως πολλοί αποκαλούν σε “σφηκοφωλιά” του τουρκικού προξενείου, αδιαφορώντας για τα προβλήματα της περιοχής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Γιατί η γέφυρα που βρίσκεται  σχεδόν μέσα στην Ξάνθη παραμένει αναξιοποίητη αποκόπτοντας στη μέση την τοπική κοινωνία;

Αθήνα,  19/9/2017

Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Ερώτηση σχετικά με το ειδικό σχολείο Γενισέας στην Ξάνθη

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ειδικό σχολείο Γενισέας στην Ξάνθη»
Η κατάσταση στο ειδικό σχολείο Γενισέας στην Ξάνθη τείνει να καταστεί πλέον μη διαχειρίσιμη καθώς τα μαθήματα γίνονται σε λυόμενες αίθουσες και σε μια αποθήκη του Γυμνασίου Γενισέας που συστεγάζεται το Ειδικό Σχολείο. Επίσης εργαστήριο λειτουργεί σε όροφο χωρίς κατάλληλη υποδομή μεταφοράς παιδιών ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα για έναν αριθμό παιδιών να είναι απαγορευτική η παρακολούθηση του μαθήματος. Ακόμη δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο του καλοκαιριού στο εκπαιδευτικό θερμοκήπιο και από τις τοποθετημένες βάσεις για το στέγαστρο στην είσοδο, λείπει το στέγαστρο με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η μετακίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων και η προσέγγιση στις τουαλέτες. Το δε σχολείο δεν έχει καλύψει ακόμη τις απαιτούμενες θέσεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού!

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πως και πότε θα αποκατασταθούν οι εξοργιστικές ελλείψεις σε βάρος των νέων παιδιών ειδικά αυτών που έχουν αναπηρία και θέλουν να μορφωθούν;

Αθήνα,  19/9/2017

Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ