Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής  Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου

 

Συνελήφθησαν, χθες (24-9-2017) το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 29, 17, 15 και 12 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

 

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, επιχείρησαν να αφαιρέσουν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

 

Κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 29χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

?

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί στην Καβάλα, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

 

Συνελήφθησαν χθες (22-9-2017), στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντόπισαν δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους 25 εκατοστών, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τον 22χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή του μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω φυτά και οι ποσότητες ναρκωτικών.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα  Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (22-9-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) υπήκοος Νεπάλ.

 

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 22χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 33χρονο συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή.

 

Άμεσα οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον 33χρονο ενώ ακολούθως κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 22χρονο, ο οποίος κινήθηκε σε παρακείμενη αγροτική περιοχή προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατά την προσπάθεια του να διαφύγει τη σύλληψη ο 33χρονος κατέπεσε στο ρείθρο του δρόμου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία.

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 22χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Συνελήφθη υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη μεταφορά 5 μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας

 

Συνελήφθη χθες (22-9-2017) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη μεταφορά πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Συρίας, στο εσωτερικό της χώρας.

 

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, με βουλγάρικες πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

 

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος  μετέφερε με αυτό, παράνομα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε επιμελώς κρυμμένους, στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

  Συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθη χθες (22-9-2017) το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, τρεις (3) ήταν υπήκοοι Παλαιστίνης και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην παλαιά Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 32χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 32χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του 13 ναρκωτικά δισκία και δύο (2) συσκευασίες με μικροποσότητα ηρωίνης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Κατασχέθηκαν επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη ημεδαπή ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου, για παράνομη αναπαραγωγή και πώληση βιβλίων

Συνελήφθη χθες (22-9-2017) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 40χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στην Καβάλα, η οποία  κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία.

Αναλυτικότερα, είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, σε βάρος της επιχείρησης της 40χρονης, για παράνομη αναπαραγωγή και πώληση βιβλίων, ξενόγλωσσου περιεχομένου, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω βιβλιοπωλείο, εντόπισαν και κατέσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, τέσσερις (4) ηλεκτρονικές συσκευές, έναν σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και δεκαπέντε (15) φωτοτυπημένα βιβλιοδετημένα βιβλία.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε  στην κα  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας .